Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hniezdo je najväčším seriálovým hitom RTVS! Padlo rozhodnutie o budúcnosti

Verejnoprávna televízia začiatkom tohto roka výrazne zatriasla seriálovým svetom na Slovensku. Jej Hniezdo prepísalo divácke zvyky a rekordy. Nie je totiž úplným zvykom, aby si všetku pozornosť uzurpovala RTVS.

05.04.2020 07:00
hniezdo, Foto:
Sledovanosť Hniezda je od prvej epizódy rekordná.
debata (3)

Od prvej epizódy Hniezdo zaujalo, na pomery RTVS, nadpriemerný počet divákov. Od tretej časti sa výkon seriálu prehupol nad 500-tisícovú hranicu, kde zotrváva doteraz. Počet divákov by mohli závidieť aj komerčné stanice. So sledovanosťou nepohol ani príchod Superstar, ani štart novinky Jenny. Diváci si po dvojročnej pauze výrazne obľúbili seriál z dielne verejnoprávnej televízie.

Prirodzene sa natíska otázka, či tento najúspešnejší projekt za posledné roky dostane pokračovanie. Na prirodzeným zvykom, keď sa niečo pozerá sa dosahuje nadštandardné výsledky, tak televízia má ambíciu pokračovať s daným projektom.

O to viac prekvapuje správa o ďalšej budúcnosti Hniezda. Tvorcovia a televízia už prijali záväzné rozhodnutie o možnej druhej série. Režisér Braňo Mišík v rozhovore pre RTVS to povedal jasne.

Hniezdo pokračovať nebude. Tí, ktorí čakali opačnú odpoveď, si musia nechať zájsť chuť. „Ten seriál je moje dieťa, pretože som ho nielen režíroval, ale prišiel som aj s námetom. Príbehy postáv sú čiastočne založené aj na mojich vlastných skúsenostiach. Preto mám k Hniezdu výnimočný vzťah," povedal režisér.

„Bol som súčasťou písania scenárov, no keď Hniezdo vznikalo, nepísal som postavy na konkrétnych hercov. Nechcel som si vytvoriť mantinely… Chcel som sa aj ja nechať inšpirovať ľuďmi, ktorých sme do seriálu vyberali," dodal.

Na priamu otázku o možnom pokračovaní prišla jednoznačná odpoveď. „Nie, a to som povedal hneď na začiatku. Dobré knihy, dobré filmy nemajú mať pokračovanie. Majú byť uzatvorené tak, ako má byť uzatvorená istá etapa v živote," uzavrel Mišík.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #seriál Hniezdo