Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto nemôžete zmeškať! Nová Kobra 11 štartuje, toto ste o seriáli určite netušili

Milovníci akčného seriálu si prídu na svoje! Už v pondelok, 7. decembra, štartuje na Slovensku najnovšia 25. séria tohto kultového nemeckého hitu Kobra 11. Tento nezničiteľný hit má za sebou naozaj bohatú históriu. Prinášame vám zaujímavosti o Kobre 11, o ktorých ste iste netušili.

07.12.2020 07:00
kobra 11, Foto:
Najnovšia séria Kobry 11 prinesie viaceré novinky.
debata

Novú sériu fanúšikovia uvidia od 7. decembra, vždy od pondelka do piatka od 11:40 na Markíze. Tí, ktorí to nestihnú, nemusia vešať hlavu. Televízia Dajto vždy o 17:55 ponúkne reprízy najnovších častí, ktoré Markíza odvysielala dopoludnia. Najnovšie pokračovanie prinesie viaceré novinky, no pointa zostáva. Zločinci nemajú šancu!

Viac o novej sérii Kobry 11 čítajte v článku: Na Slovensko prichádza najnovšia Kobra 11! Divákov čaká revolučná zmena

O čom bude 25. séria?

V prvom rade úplne obmenený tím na čele s novým šéfom diaľničnej polície, je ním bývalý policajt zo špeciálneho komanda (SEK) Roman Kramer (Patrick Kalupa), ktorý je po nehode pripútaný na invalidný vozík. Semir (Erdoğan Atalay) sa po 10 mesiacoch vrátil z Istanbulu späť do Kolína nad Rýnom. V Turecku zachránil svoju matku Selmu (Özay Fecht) z väzenia, kam sa dostala, keď jej neznáma osoba podstrčila na letisku drogy.

Všetci sa domnievali, že Semir a jeho matka zomreli. Andrea a deti sa presťahovali do Kodane. Keď sa Semir vrátil späť na oddelenie diaľničnej polície, tak zistil, že za dobu jeho neprítomnosti sa veľa vecí zmenilo. Novou členkou tímu je Vicky Reisingerová (Pia Stutzenstein), ktorá kvôli problémom na policajnom oddelení v Dortmunde prešla k diaľničnej polícii v Kolíne.

Jej tamojší parťák a ďalší nový člen tímu, Max Tauber (Nicolas Wolf), je po tom, čo napadne novinára, priradený ku komisárke Dane Gerkhanovej (Gizem Emre). Vicky dostala nového parťáka a tým je legenda diaľničnej polície a nový zástupca šéfa Semir Gerkhan, ktorý zistí, že Vicky odišla z Dortmundu kvôli rasizmu, ktorého sa dopustil jej bývalý parťák a zároveň expriateľ, komisár Marc Schaffrath (Christopher Patten).

Nová podoba seriálu Kobra 11 Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Po boku Semira sa v najnovšej sérii objaví...

Toto ste vedeli o seriáli?

  • Za viac ako 20 rokov nakrúcania tvorcovia seriálu zničili už viac ako 5000 vozidiel!
  • Najväčší výbuch predstavovala explózia cisterny, na ktorej deštrukciu bolo potrebných až 200 litrov benzínu a 6 kilogramov trhaviny!
  • Najdrahší automobil, ktorý sa v seriáli objavil bol značky Fulda Exelero. Toto luxusné vozidlo má hodnotu 9 miliónov eur a počas celého nakrúcania muselo zostať bez jediného škrabanca.
  • Herec Tom Beck (Ben) odišiel zo seriálu kvôli svojej speváckej kariére. Na konkurz na jeho náhradníka prišlo cez 600 hercov. Nakoniec si tvorcovia vybrali Vinzenza Kiefera (Alex Brandt).
  • Herec Christian Oliver (Jan Richter) odišiel zo seriálu po 2. sériách, pretože chcel pracovať na iných projektoch, ktoré pre neho boli zaujímavejšie. Herec Rene Steinke (Tom) odišiel zo seriálu dokonca dvakrát. Raz po dokončení 6. série v roku 2002 a druhýkrát po začiatku 11. série. Dôvodom vraj bola hercova vyčerpanosť.
  • Podľa seriálu Kobra 11 bolo vymyslených dokonca až 11 počítačových hi­er.
  • Priemerná sledovanosť jednej epizódy v Nemecku je 8 miliónov divákov.
  • Staršie autá, ktoré sa pri búračkách a nehodách úplne zničia tvorcovia kupujú v starých autobazároch. Novými autami ich zase zásobujú automobilky, ktoré im tieto autá len darujú.
  • Rozpočet jednej epizódy sa prevažne pohybuje okolo sumy 400 000 eur! Pritom väčšina týchto peňazí putuje na drahé búračky a nehody na diaľnici.
  • Kobra 11 sa nakrúca na súkromnej diaľnici. Ide v skutočnosti o vôbec najväčšie štúdio v dejinách. Táto diaľnica má dĺžku 2,4 km.
  • Nie všetky scény sa však nakrúcali v tomto štúdiu. Niektoré akčné sekvencie sa nakrúcali na skutočných diaľniciach, ktoré boli pre potreby nakrúcania uzavreté. Samotným vodičom to však nevadilo, pretože väčšina z nich patrí k fanúšikom seriálu.
  • Každú úvodnú akciu na diaľnici pripravuje cez 100 spolupracov­níkov. 10 sekúnd akčnej scény v seriáli si väčšinou vyžaduje 10 hodín príprav. Nakrúcať tieto scény sa totiž dá len raz, takže všetko musí vyjsť dokonale hneď na prvý pokus.
  • Niektoré kamery, s ktorými sa točilo museli byť v tzv. crashboxoch, ktoré boli z ocele a nepriestrelného skla. Len tak sa mohli natočiť akčné scény z bezprostrednej blízkosti.
  • Takmer v každej epizóde skončí na šrot až 20 vozidiel rôznych značiek.
  • Predstaviteľ Semira, herec Erdogan Atalay meria 160 cm a je skutočne tureckého pôvodu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Kobra 11