Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Radačovský vypustil v europarlamente živú holubicu: Čudnú situáciu zaklincoval pofidérnou angličtinou

Europoslanec Miroslav Radačovský vypustil počas svojej reči v europarlamente živú holubicu.

25.04.2024 11:06
europoslanec Radačovský Foto:
debata (23)

Nezaradený poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Radačovský vypustil v rokovacej sále počas zasadania holubicu. Situáciu zachytáva video zdieľané na sociálnej sieti podpredsedom Europarlamentu Martinom Hojsíkom (PS).

„Celej Európe, aj Rusom a Ukrajincom, by som želal mier,“ povedal vo svojom prejave Radačovský. „Dovoľte mi vypustiť túto holubicu na znak toho, že Európa potrebuje mier,“ dodal. Potom si siahol pod sako, kde mal tašku, a vytiahol živú holubicu, ktorú vypustil.

Peter Kotlár Čítajte viac Vakcína bola placebo, nad Slovenskom krúžia záhadné lietadlá. Kotlár v rozhovore so Šimkovičovou perlil

„To je neskutočná hanba pre Slovensko! Namiesto práce robia nezaradení poslanci v Európskom parlamente doslova cirkus,“ píše Hojsík. „Nie reálne výsledky práce a dobré meno krajiny, ale len senzácie, pokriky, nakrúcanie videí a najnovšie aj týranie zvieraťa. To je vizitka ich 5-ročného mandátu,“ píše.

Radačovský na svojom konaní nič zlé nevidí. Pre Startitup povedal, že to nebolo nevhodné ale že šlo len o pekné gesto, ktoré sa využíva napríklad počas Olympijských hier.

„Európska únia je založená na princípe mieru. Predstavte si, že by som si tak nevážil Európsky parlament, že by som tú holubicu vypustil niekde vonku uprostred Bruselu,“ zdôvodnil Radačovský pre Startitup. „Považujem to za oveľa krajšie, ako keby sme mali vypustiť nejaký dron,“ povedal Radačovský. Je vraj presvedčený, že keby každý človek na svete, ktorý si želá mier, vypustil jednu holubicu „tak by všetky drony s bombami rozohnali“.

Radačovský si video dal na svoj YouTube kanál. „Vyvolalo to rozruch a pozitívnu odozvu. Nech táto holubica mieru lieta nad celou Európou. Holubica bola trénovaná sa vrátiť, zobral som ju do rúk a pobozkal hlavičku a bola vrátená tam, odkiaľ požičaná bola,“ píše.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Radačovský