Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Podvodníci sa chcú nabaliť aj na vás. Pozor na falošné faktúry, Orange vydal dôležité varovanie

Orange upozorňuje na podvodné faktúry, ktoré obdržali ich zákazníci.

29.03.2024 00:00
iPhone 12, mobil, smartfón Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Orange, jeden z popredných telekomunikačných operátorov na Slovensku, vydal dôležité varovanie pre svojich zákazníkov v súvislosti s rastúcim trendom podvodných e-mailových správ. Tie obsahujú údajné faktúry za služby, avšak s nesprávnymi informáciami a chýbajúcimi identifikačnými symbolmi.

„Zaznamenali sme šírenie podvodných faktúr zasielaných e-mailom v mene Orangeu, pred ktorými by sme vás chceli varovať. Na faktúre sa namiesto vášho mena nachádza „***** Slovakia ***“ a neobsahuje správny variabilný symbol alebo fakturačné obdobie,“ píše Orange.

Naked attraction Čítajte viac Na toto musíte mať poriadnu odvahu. Nahá zoznamka hľadá účastníkov zo Slovenska a Česka

Operátor odporúča zákazníkom základné bezpečnostné opatrenia, ktoré by mali dodržiavať pri prijímaní e-mailov:

Overte si odosielateľa: Predtým, než otvoríte e-mail alebo jeho prílohu, skontrolujte si adresu odosielateľa. Ak nie je e-mail z očakávaného zdroja, buďte opatrní.

Pozrite si informácie: Skúste si overiť obsah e-mailu. Zisťujte, či sa údaje v e-maile zhodujú s vašimi očakávaniami. Nesprávne informácie alebo pochybné formulácie môžu signalizovať podvod.

Robert Fico Čítajte viac Fico je buldozér, ktorý ovláda prezidentské voľby. České médiá píšu o našich voľbách

Nikdy neotvárajte podozrivé prílohy: Ak máte podozrenie, že e-mail môže byť podvodný, nikdy neotvárajte jeho prílohu. Podvodníci často využívajú prílohy na šírenie škodlivého softvéru. „Nikdy neotvárajte prílohu podozrivého e-mailu. Správnu faktúru nájdete v mobilnej aplikácii Môj Orange a na našom webe,“ upozorňuje operátor.

Orange vyzýva svojich zákazníkov, aby si náležite pozorne prečítali oznámenia a informácie, ktoré im poskytuje, a aby sa riadili týmito bezpečnostnými tipmi. Správne faktúry a informácie o službách sú vždy dostupné v oficiálnych zdrojoch Orangeu, ako je mobilná aplikácia Môj Orange a webová stránka.

Podobné faktúry sa môžu šíriť aj v mene iných mobilných operátorov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Orange