Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Naďalej budeme pozývať zástupcov koalície, tvrdí Markíza. Na telo to napriek vládnemu bojkotu nevzdáva

Politická diskusia Na telo naďalej čelí bojkotu zo strany vládnej koalície.

24.04.2024 00:00
Na telo, Michal Kovačič Foto:
Moderátor Na telo Michal Kovačič.
debata (12)

Televízia Markíza čelí bojkotu zo strany vládnej koalície, ktorej členovia odmietajú účasť v politickej diskusii Na telo. Reláciu spočiatku bojkotovala len strana Smer-SD, ktorej zástupcovia do Markízy prestali chodiť diskutovať ešte pred vlaňajšími parlamentnými voľbami. Pred dvoma týždňami sa k bojkotu pridala celá vládna koalícia.

šimkovičová, taraba, danko, Čítajte aj Bude Lukáš Machala novým riaditeľom RTVS? Po boku Šimkovičovej oznámil svoj verdikt

S obdobnou situáciou sa prednedávnom musela vysporiadať aj televízia JOJ v prípade jej politickej diskusie Na hrane. Moderátorka Jana Krescanko Dibáková na konci marca musela jedno vydanie relácie na poslednú chvíľu zrušiť. Moderátorka sa dokonca po prezidentských voľbách rozhodla z televízie odísť a Jojka Na hrane zrušila úplne.

Televízia Markíza sa však zatiaľ nevzdáva. „Do diskusnej relácie Na telo naďalej pozývame zástupcov koaličných aj opozičných strán,“ uviedol pre Mediaklik Lukáš Kočišek, PR manažér TV Markíza.

Gabriela Kajtárová Čítajte aj Gabriela Kajtárová odchádza do Bruselu. Televízia Markíza jej ponúkla profesijnú výzvu

Na telo bez zástupcov opozície

Uplynulé dve nedele televízia odvysielala Na telo bez zástupcov koalície a uplatnila takzvaný inštitút prázdneho kresla. Zástupcovia opozície zároveň v diskusii dostali polovičný čas a druhá časť relácie bola doplnenú a neštandardnú zostavu hostí.

Je televízia pripravená na to, že v takomto nastavení bude fungovať dlhodobejšie? „Relácia Na telo je dlhodobo úspešnou politickou diskusiou, ktorá sa teší priazni divákov. Budeme sa snažiť aj naďalej pozývať atraktívnych hostí a prinášať aktuálne témy, ktoré rezonujú v spoločnosti,“ uviedol Kočišek.

Vládny bojkot sa zatiaľ na sledovanosti relácie nepodpísal, Na telo si udržalo záujem divákov. V poslednom vydaní, v nedeľu 21. apríla, moderátor Michal Kovačič v prvej časti relácie diskutoval len s podpredsedníčkou SaS Máriou Kolíkovou bez politického oponenta. V druhej časti sa stretli exminister kultúry za Smer-SD Marek Maďarič a exminister financií za SDKÚ Ivan Mikloš. Pri obrazovke Markízy bolo 341-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Viac divákov malo tentokrát O 5 minút 12, kde prišli diskutovať minister školstva za Hlas-SD Tomáš Drucker a poslankyňa PS Lucia Plaváková. Reláciu si na Jednotke pozrelo 353-tisíc divákov. Tretiu nedeľnú diskusiu V politike s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom a predsedom PS Michalom Šimečkom si na ta3 pozrelo 235-tisíc divákov.

V komerčnej cieľovej skupine 13–55 si pripísalo Na telo prvenstvo, keď zaznamenalo v čase vysielania trhový podiel 21,5 %. O 5 minút 12 dosiahlo v tejto cieľovej skupine podiel na trhu 20,0 % a V politike 12,1 %.

Prvá netradičná zostava hostí

Prvýkrát musela televízia Markíza čeliť bojkotu zo strany vládnej koalície pred dvoma týždňami, v nedeľu 14. apríla. Moderátor Michal Kovačič v prvej časti relácie diskutoval iba s predsedom KDH Milanom Majerským, keďže jeho oponent, minister práce Erik Tomáš svoju dohodnutú účasť v relácii odvolal. TV Markíza preto uplatnila tzv. inštitút prázdneho kresla. V druhej časti Na telo sa stretli podporovatelia prezidentských kandidátov Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka – Jozef Banáš a Milan Kňažko.

Aj s netradičnou zostavou hostí sa Na telo stalo najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu. K obrazovkám pritiahlo celkovo 343-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. O 5 minút 12, kde diskutovali podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha zo Smeru a poslanec Jozef Hajko z KDH, si na Jednotke RTVS nenechalo ujsť 327-tisíc divákov. V politike na ta3 sledovalo 192-tisíc divákov. Debatovali v ňom minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) a poslanec Martin Dubéci z PS.

V cieľovej skupine 13–55 zaznamenalo Na telo trhový podiel 28,1 %, pričom v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadilo vysokú šiestu priečku. O 5 minút 12 dosiahlo podiel na trhu 19,8 % a V politike 11,3 %.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #politické relácie #Na telo #sledovanosť TV