Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mysleli ste si, že Markíza zabudla na tento seriál? Po dlhšej pauze sa vracia...

Po dlhšej pauze vracia Markíza do vysielania netradičnú kriminálku! Už 22. apríla sa vracia Výnimočná Nikol.

09.04.2024 06:00
výnimočná nikol, Foto:
Druhá séria Výnimočnej Nikol štartuje 22. apríla na Markíze.
debata (1)

Výnimočná Nikol sa opäť hlási o slovo! Naposledy ju diváci videli koncom roka 2022. Hoci Markíza potvrdila nakrúcanie novej série už dávnejšie, cesta na na obrazovky trvala pomerne dlho. Najvyšší počet divákov získala Výnimočná Nikol pri svojom štarte, keď ich bolo pri obrazovkách 340-tisíc v univerzálnom publiku 12+. Prvá epizóda si pripísala maximum aj v komerčnom publiku 12–54 so sledovanosťou 6,3% a podielom na trhu 21,1%. Ostatné epizódy sledoval v priemere 305-tisíc divákov, čo Markízu posmelilo pustiť sa do pokračovania.

Uletená policajná posila Nikol Tichá (Táňa Pauhofová) je späť v akcii – ešte bláznivejšia, ešte originálnejšia a ešte výnimočnejšia! Svojou nekontrolovateľnou genialitou, odporom voči autoritám a neortodoxnými metódami narúša štandardné policajné postupy kapitána Adama Kadleca (Kamil Mikulčík). Vyšetrovanie ich opäť zavedie na najrozmanitejšie miesta, počnúc nákupným centrom, kde sa Nikol namiesto zaslúženej nákupnej horúčky musí venovať mŕtvole predavačky, na farmu medzi súťažné kravy, do kaštieľa ako z detektívky od Agathy Christie, ale aj na misiu v utajení do striptízového klubu. No tentoraz bude Nikol čeliť nielen zločincom, ale aj policajným kolegom! Zároveň sa objavia nové skutočnosti týkajúce sa zmiznutia Nikolinho bývalého partnera Romana (Richard Autner).

Diváci sa aj v druhej sérii môžu tešiť na šéfku kriminálneho oddelenia Kristínu Trenčanovú (Michaela Majerníková), ako aj na vyšetrovateľov Sama Dubského (Pavol Šimun) a Noru Antonyovú (Dominika Morávková). V úlohe Nikolinho expartnera Mateja sa vracia Tomáš Maštalír a Nikolinu matku si opäť s chuťou zahrala Zuzana Kronerová.

Dej výrazne zamotá nová postava vytrvalej a odhodlanej vyšetrovateľky Soni Vagnerovej, ktorá má za úlohu posúdiť prínos a škody, ktoré Nikol spôsobila policajnému zboru. Predstaví sa v nej slovenská herečka pôsobiaca v Kanade Andrea Štefančíková. Ďalšej novej úlohy pedantného a tak trochu čudáckeho majora Vincenta Lamberta sa zhostil Ľuboš Kostelný.

„Ani po skončení dramatického hitu Zrada neostanú diváci TV Markíza v pondelkové večery bez premiérového slovenského seriálu. Som veľmi rada, že si Výnimočná Nikol získala ich srdcia a že im už túto jar môžeme priniesť jej pokračovanie, ktoré bude opäť plné napätia, ale aj sviežeho humoru a prekvapivých udalostí v životoch hlavných hrdinov,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Výnimočná Nikol je slovenskou adaptáciou mimoriadne úspešného francúzskeho seriálu HPI – Haut Potentiel Intellectuel. O scenáre prispôsobené slovenským reáliám sa opäť postarala Evita Twardzik.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Výnimočná Nikol #televízna sezóna 2023/2024