Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza prvýkrát mení stratégiu. Prestížnu Voyo sériu si bude môcť pozrieť úplne každý

Seriál mapujúci život a kariéru Ivety Bartošovej doplní nová dokumentárna séria o živote slávnej speváčky.

27.03.2024 06:00
Iveta II Foto:
Anna Fialová ako Iveta Bartošová a Ondřej G. Brzobohatý ako Ladislav Štaidl v minisérii Iveta.
debata

V apríli uplynie desať rokov od smrti jednej z nezabudnuteľných československých hudobných legend, Ivety Bartošovej. Zároveň by sa v rovnakom mesiaci dožila 58 rokov.

Pre mnohých zostáva symbolom éry, ktorá obohatila hudobnú scénu, zanechala nezameniteľnú stopu a stala sa inšpiráciou pre mnohých Čechov a Slovákov. Teraz, po desiatich rokoch od jej odchodu, sa diváci môžu na tri týždne ponoriť do jej života a kariéry prostredníctvom mimoriadnej televíznej premiéry.

Źivotopisnú sériu Iveta z dielne Voyo Originál mapujúcu dve dekády života a kariéry jednej z najslávnejších československých popových ikon uvedie TV Markíza v priebehu troch sobotných večerov – od 20. apríla do 4. mája, vždy v dvoch častiach za sebou. Doplní ju výnimočná nová trojdielna dokumentárna séria o živote Ivety Bartošovej s názvom Málo mě znáš.

„Je to naša forma úcty voči Ivete Bartošovej, ktorá sa stala neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Jej hudba zanechala nezmazateľný odkaz, a preto sme sa rozhodli pripomenúť si ju týmto výnimočným spôsobom," hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza.

Zábery zo životopisnej minisérie Iveta Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Životopisná miniséria Iveta mapuje dve dekády...

Iveta I: Túžba po sláve

Prvá časť minisérie Iveta odhalí začiatky Ivetinho speváckeho putovania, od jej prvých krokov v Beskydách až po prelomové vystúpenie na festivale Mladá píseň v Jihlave. Príbeh zmapuje jej cestu k úspechu, počnúc jej vzťahom s hudobníkom Petrom Sepéšim, až po vznik hitu „Knoflíky lásky“, ktorý zo dňa na deň spravil z oboch spevákov národom milovaný pár.

Hlavnú rolu Ivety Bartošovej stvárňuje Anna Fialová, ktorú dopĺňajú Vojtěch Vodochodský ako Peter Sepéši, Eliška Křenková ako jej sestra Ivana a Alena Mihulová s Miroslavom Hanušom ako rodičia Ivety a Ivany.

Iveta 2: Túžba po láske a uznaní

Druhá séria Ivety sa odohráva v hudobne a spoločensky špecifickom prostredí 90. rokov, keď sa život úspešnej speváčky vo svete celebrít a mediálneho tlaku stáva ešte komplikovanejším. Sláva nie je vždy ružová a Iveta musí čeliť novým výzvam a skúškam, ktoré jej život prináša.

Hereckú megastar deväťdesiatych rokov, Rudolfa Hrušínského najmladšieho, si zahral Oskar Hes, do hudobného génia Karla Svobodu sa prevtelil Saša Rašilov. Najväčšiu ikonu československého popu Karla Gotta si zahral a zaspieval Ondřej Ruml. Diváci sa môžu tešiť aj na Zuzanu Zlatohlávkovú v úlohe bulvárnej novinárky Gábi, Jána Jackuliaka stvárňujúceho pravú ruku Ladislava Štaidla. Dve posledné menované postavy sú však voľne inšpirované niekoľkými rôznymi osobami z okolia Ivety Bartošovej.

Nový dokument Málo mě znáš

Na záverečné epizódy druhej série Ivety nadviaže Markíza v sobotu 4. mája 2024 novým trojdielnym dokumentom Málo mě znáš. Predplatitelia Voyo si ho budú môcť pozrieť už o mesiac skôr, od nedele 7. apríla 2024.

Trojdielny dokument Málo mě znáš prináša pohľad... Foto: Voyo
Málo mě znáš, iveta Bartošová Trojdielny dokument Málo mě znáš prináša pohľad na kariéru Ivety Bartošovej.

Unikátny dokumentárny projekt prinesie pohľad na oslnivú kariéru Ivety Bartošovej od osemdesiatych do nultých rokov. V troch epizódach sa zameria na cestu neskúseného dievčaťa z Frenštátu pod Radhošťom do veľkého sveta, na éru pod umeleckým vedením Ladislava Štaidla a na obdobie, keď sa z jeho vplyvu postupne vymaňuje, stúpa na kariérny vrchol a etabluje sa v jednom z najúspešnejších muzikálových predstavení našej histórie.

Okrem mnohých výpovedí kolegov a priateľov Ivety Bartošovej prinesie aj osobné spomienky jej syna Artura Štaidla či doteraz nezverejnené autentické zábery zo speváčkinho súkromného i pracovného života. Dokument odhaľuje aj dôvody Ivetinho následného ústupu zo slávy a okolnosti konca jej života.

Mario Cimarro, Túžba tela Čítajte aj Charizmatický Cimarro sa vracia na Slovensko! Na TV Doma mieri jeho ďalšia legendárna telenovela

Iveta III: Túžba po obyčajnom živote

Zábery z tretej série seriálu Iveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V tretej sérii seriálu Iveta stvárni Ivetu...

Spomienkové pásmo venované jednej z najslávnejších speváčok Československa zakončí premiéra tretej, záverečnej série Ivety. Nadviaže na predchádzajúce časti a zakončí jej životný príbeh. Diváci sa na ňu môžu tešiť v máji 2024 exkluzívne na Voyo.

Posledná séria mapuje speváčkino obdobie začínajúce trinásť rokov po odchode od Ladislava Štaidla, keď sa jej život a kariéra sa dramaticky menia. Jej albumy sa nepredávajú tak ako kedysi, ona však verí, že bude opäť spievať. Má za sebou nevydarené manželstvo, ale verí, že pravá láska na ňu stále niekde čaká. Oporou jej je dospievajúci syn, na ktorom jej záleží najviac. Práve kvôli nemu chce vyhrať boj s vlastnými démonmi. Kedysi chcela byť slávna, teraz chce žiť obyčajný život. Pre Artura, pre seba.

Studňa, Švehlík, Matoušková Čítajte aj Studňa. O tragickom príbehu lásky, ktorý traumatizoval celé Československo, sa natáča seriál

Trilógiu trojdielnych minisérií Iveta a dokumentárnu sériu Málo mě znáš pre Voyo pripravila produkčná spoločnosť Barletta Productions na čele s producentmi Majou Hamplovou a Matějom Chlupáčkom. Kreatívnym producentom za Voyo je pri oboch projektoch dvojnásobný držiteľ Českého leva Matěj Podzimek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #TV Markíza #Voyo #seriál Iveta