Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tomuto by veril len málokto, že sa stane: Návrat na televízne obrazovky hlási...

Televízni diváci sa vrátia na pláže v Malibu.

11.03.2024 00:00
Pamela Anderson Foto:
Herečka Pamela Anderson na zábere z roku 1995 ako CJ Parker v seriáli Pobrežná hliadka.
debata

Kto by nepamätal seriálový hit 90-tych rokov Baywatch (Pobrežná hliadka)… Dodnes patrí medzi kultové seriály, hoci kvalita vyvoláva skôr ironický úškrn ako potvrdenie čohosi nadpriemerného. Každopádne tvorcom sa v tom čase podarilo vytvoriť televízny produkt, ktorý sledoval celý svet. Kombinácia neopozeraných tvárí s výnimkou Davida Hasselhoffa, vyšportovaných hercov, slnkom zaliatych pláží a príbehy plavčíkov, ktorí riešili kriminálne prípady, ale aj osobné peripetie bola doslova magnetom.

Po dlhých rokoch sa televízia FOX rozhodla značku Baywatch zresuscitovať a vrátiť na televízne obrazovky. Z pôvodného seriálu však zostane iba názov, tvorcovia sľubujú akciou nabitý seriál, ktorý spracovaním bude patriť do modernej doby. Jedno je isté, dostane úplne nové obsadenie, nové príbehy, nové pointy. Nateraz nie je jasné, či „hrozí“ potenciálne hosťovanie vybraných najväčších hviezd z pôvodného seriálu v pripravovanom reštarte.

„Odvážne záchrany v oceáne, nedotknuté pláže a ikonické červené plavky sú späť, spolu s úplne novou generáciou plavčíkov Baywatch, ktorí sa pohybujú v komplikovaných, chaotických osobných životoch v tomto akčnom reštarte, ktorý dokazuje, že môžete mať rodinu, do ktorej sa narodíte, ale aj takú, ktorú nájdete," píše sa v prvej anotácii k chystanej novinke.

Pôvodný seriál sa dočkal až 11 sezón, spin-offu a dodatočného filmu. V roku 2017 dokonca Pobrežná hliadka zavítala na strieborné plátna. Film dostal hviezdne obsadenie na čele s Dwaynom Johnsonom a Zackom Efronom, veľký úspech však nezožal. Z ďalších potenciálnych pokračovaní rýchlo vzišlo.

Baywatch je americký televízny seriál, ktorý sa pôvodne vysielal od roku 1989 do roku 2001. Bol známy svojou kombináciou akcie, dobrodružstva a romantiky a bol jedným z najpopulárnejších televíznych programov 90. rokov. Seriál sa sústredil na fiktívne plážové mestské oddelenie životnej záchrany v Los Angeles a sledoval príbehy a dobrodružstvá jeho životných strážcov.

Jedným z hlavných ťahákov seriálu bola jeho obsadenie, ktoré zahŕňalo hviezdy ako David Hasselhoff, ktorý hral hlavnú postavu Mitcha Buchannona, a Pamela Anderson, ktorá sa stala ikonickou postavou C.J. Parkerovej. Baywatch sa stal známym aj vďaka svojmu vizuálu, vrátane ikonických červených plaviek, ktoré nosili jeho postavy, a jeho ikonického titulného piesne „I'm Always Here“ od Jimiho Jamisona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pobrežná hliadka #Baywatch