Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tyršák opäť ožíva. Piesková pláž na brehu Dunaja v Bratislave otvára novú sezónu

Mestskú pláž budú môcť návštevníci využívať počas celého leta.

20.04.2024 00:00
Tyršák Foto:
Mestská pláž Tyršák v Bratislave na petržalskom brehu Dunaja.
debata

Piesková pláž v centre Bratislavy na brehu Dunaja? Áno, aj to je skutočnosťou na Tyršovom nábreží v blízkosti Sadu Janka Kráľa. Miesto, ktoré Bratislavčania poznali ako zanedbané parkovisko po bývalom Lunaparku, odštartuje čoskoro už svoju piatu sezónu.

Mestská pláž Tyršák Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Mestská pláž Tyršák v Bratislave na petržalskom...

Mestská pláž Tyršák na petržalskom brehu Dunaja prináša do mesta spojenie zábavy a oddychu. Návštevníci tu nájdu vedľa plynúceho Dunaja piesočnú pláž a trávnaté plochy, gastro zónu s priestrannou terasou, bohatý kultúrny program a športové aktivity.

Brány Tyršáku sa otvoria v stredu 1. mája. Svoju piatu sezónu odštartuje s novou food zónou, atrakciami a bohatým programom. Otvorená bude pre všetkých návštevníkov bezplatne do októbra.

6 vecí, ktoré by ste mali vedieť, než urobíte svoj prvý hamburger Čítajte aj Do Česka mieria nové fastfoody: Slovensko opäť ťahá za kratší koniec

Návštevníkom, ktorí preferujú aktívny oddych, budú k dispozícii ihriská na futbal či plážový volejbal, detská piesková zóna, trampolínové centrum či hodiny jogy. Nebudú chýbať ani detské predstavenia, vedomostné kvízy či letné kino, ale ani diskusie na aktuálne témy či prednášky. Atmosféru bude dopĺňať hudobný program vrátane živých koncertov.

Všetok odpad bude separovaný a recyklovaný, bioodpad bude kompostovaný. Každá prevádzka využíva kompostovateľný riad a zálohované poháre. Tyršák využíva zelenú energiu z obnoviteľných zdrojov, zeleň na mestskej pláži je zalievaná aj dažďovou vodou. Organizátorom tohto konceptu je eventová agentúra Institute of promotion pod záštitou primátora Bratislavy Matúša Valla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tyršák