Oteckovia sa rozlúčili s vybičovaným dejom. Slováci ich húfne sledovali

Radovan Vávra, Pravda | 27.06.2019 07:00
oteckovia, koleník, turjanová, Foto:
Oteckovia sa vrátia s novou sezónou už v septembri.
Markíza počas druhého júnového týždňa valcovala. Jej seriály sa lúčili s divákmi s finále aktuálnych sezón a Slováci si veľkom púšťali televízory. V piatok 14. júna finišovala tretia séria obľúbených Oteckov.

Ani najnovšia séria rodinného seriálu sa nenechala zahanbiť. Naďalej dosahuje vysoko nadpriemernú, epizódne aj rekordné hodnoty. Markíze sa naplno podarilo etablovať formát denného seriálu do slovenských domácností a stabilne sa výkon Oteckov pohybuje medzi 35 – 40-percentným trhovým podielom. Neotrasiteľne si nové epizódy púšťalo medzi 400 až 500-tisíc Slovákov.

Začiatok tretej série sa nesie v znamení prepisovania dlhodobých rekordov a výkon Oteckov sa opäť posunul o priečku vyššie. Ešte nedávno sme písali o tom, či sa seriál dokáže vyškriabať nad novú hranicu – 600-tisíc divákov. Vyškriabu sa nad 600-tisíc? Jedna z prvých epizód to takmer dokázala, chýbala jej len tisícka. Ubehli dva týždne a rekord padol!

V poradí už 196. epizóda, ktorú televízia Markíza odvysielala v utorok, 5. februára 2019, dosiahla v strategickej cieľovej skupine 12–54 absolútne rekordnú sledovanosť. Zároveň sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala najsledovanejším programom dňa.

V tejto obchodne relevantnej cieľovej skupine zaznamenali Oteckovia doposiaľ najvyšší rating 13,0% a šiesty najlepší trhový podiel 43,1 % od štartu seriálu 1. januára 2018.

Zahanbiť sa nenechalo ani finále tretej série. To prilákalo, aj napriek prirodzenému odlivu divákov vďaka priaznivému počasiu, v kategórii 12+ 320-tisíc divákov. V obchodne relevantnej skupine 12–54 boli Oteckovia jednotkou a najsledovanejším programom dňa s ratingom 5.6% a trhovým podielom 35.8%.

Tvorcovia si pre divákov pripravili vybičovaný príbeh, ktorý sa v niektorým prípadoch rozmotal, v prípade niektorých poriadne zamotal. Ukázalo sa, že Tomáš s Julkou nebudú žiť v Košiciach. Tomáš (Fašiang) sa definitívne rozišiel s Lindou (Bartalos). Jej príbeh a vysvetlenie neúčasti kvôli jej materským povinnostiam sa tak vysvetlil.

Ema musela dať zbohom Alexovi, keďže prevalilo jeho tajomstvo s tehotenstvom Simči, ktorej dal prednosť. Marek prišiel o svojho najmenšieho syna Marečka, ktorého si k sebe vzala Peťuška. Aďo takmer opustil Zuzu kvôli jeho zlyhaniu. Ukázalo sa však, že zrejme našiel konečne pevný bod vo svojom živote a nemusí utekať pred zodpovednosťou.

Štvrtá séria bude mať premiéru po letných prázdninách.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ