Markíza musí zahanbene počkať na návrat Susedov, Autoškola je stále nízko

Radovan Vávra, Pravda | 04.02.2019 07:00
seriál autoškola, autoškola, emil horváth, Foto:
Emil Horváth ml. v seriáli Autoškola.
Nový komediálny seriál, od ktorého si televízia veľa sľubovala má svoju prvú polovicu za sebou. Vzhľadom na vývoj sledovanosti je Markíza veľmi rada, že do mesiaca pôjde Autoškola z obrazu a na jej miesto sa vrátia Susedia.

Klasický sitkom ju opäť vytrhne z biedy a len málokto by čakal, že návrat Susedov bude dokonca túžobne očakávaný. Dá sa očakávať, že keď sa František a Lázsló opäť dostanú na obraz, sledovanosť znova vystrelí do výšin, namiesto toho je teraz v hlbokých podpriemeroch. Zrejme sa zopakuje scenár spred roka, keď televízia ponúkla divákom Detektíva Duša a po totálnom prepadáku veľmi rýchlo nezostalo ani stopy. Pri Autoškole bude zrejme platiť to isté, o pokračovaní nemožno byť ani reči.

Počas minulého sa vysielanie Autoškoly dostalo do svojej polovice a tým, čo ešte seriál sledujú bude robiť spoločnosť počas celého februára. Prvý marcový pondelok by už mal patriť spomínaným Susedom.

Štvrtá epizóda opäť viac nezaujala ako opak. V obchodne relevantnej cieľovke 12 – 54 dosiahla len 6.9 percentú sledovanosť, v číselnom vyjadrení je to 217-tisíc divákov s trhovým podielom 19.1%. Oproti tretej epizóde si však seriál síce polepšil, celkovo však len nepatrne. V skupine 12+ si pozrelo ostatnú časť 284-tisíc Slovákov.

Seriál Autoškola Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Zo seriálu Autoškola.

Pre porovnanie, tretia epizóda dosiahla necelých 6% a trhový podiel 16%. Druhá epizóda oproti tej prvej stratila až štvrtinu divákov. Celkovo si ju pozrelo 322-tisíc divákov, čo predstavuje 14.9% podiel na trhu. V obchodne relevantnej cieľovke 12–54 dalo v pondelok večer prednosť Markíze 238-tisíc divákov s trhovým podielom 20.9 percenta.

Stále je aktuálny stav, že najlepšiu sledovanosť mala samotná premiéra seriálu, ktorá sa ešte spoliehala na zvedavosť divákov. Prvú epizódu Autoškoly celkovo sledovalo až 440-tisíc Slovákov a 19.9% podiel na trhu. V skupine 12 –54 dosiahla 10% sledovanosť a takmer 27 podiel na trhu.

Mal Tomáš Maštalír strach pri nakrúcaní Trhliny? Čo ho desilo? Pozrite si exkluzívne video na TV Pravda!

Video

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ