Všimli ste si? Jojkárski Ministri sú preč, tento rok ich už neuvidíte

Radovan Vávra, Pravda | 06.12.2018 07:00
Televízia JOJ bez väčšieho avizovania ukončila vysielanie Ministrov koncom novembra. Dobrou správou je, že pripravuje nové epizódy pre rok 2019. S akou sledovanosťou sa seriál rozlúčil?
Ministerka spravodlivosti Monika - herečka... Foto: TV JOJ
helena krajčiová, ministri, seriál ministri, Ministerka spravodlivosti Monika - herečka Helena Krajčiová.

Jojka mala pre rok 2018 pripravených dvanásť premiérových epizód, ďalšie by mali čoskoro nasledovať. Tou poslednou bola časť vysielaná 22. novembra s názvom Vyznamenanie, v ktorej premiér Milankom mal pocit, že nie je oceňovaný vzhľadom na jeho dokonalý prínos. Navyše už má všetko, má slávu, moc, peniaze. A tak mu kolegovia z vlády hľadali ocenenie hodné jeho veľkosti a zároveň aj pre seba. No robia málo pre Slovensko?

Cesta k vyznamenaniu viedla cez prezidentský palác. Na pretras sa dostal komplikovaný vzťah premiéra a prezidenta. Scenáristi vsunuli dialógy o jeho diskreditácii a tom, že ho nazval jehovistom. Opäť teda korčuľovali na tenkom ľade. Tiež zakomponovali averziu Milanka voči veľkému kŕdľu detí hlavy štátu, ktorým sa vyhrážal väzením, keďže má pod palcom prokuratúru. S ministrom vnútra zas prebehla konverzácia na tému pašovania prezidentským vládnym špeciálom, atentátom na prezidenta, únosom jeho detí.

Prezident mu dal košom a tak mu vymysleli vlastnú cenu – zlatý hranol, tá sa v rukách sochára zmenila na obyčajnú tehlu.

Posledná tohtoročná epizóda prilákala 238-tisíc Slovákov s trhovým podielom 13.7%. Seriál teda pokračoval vo svojich štandardných hodnotách. Ani to, že išlo o záver prvé série neprilákal vyšší počet divákov. Ministri si niekoľko mesiacov, keď boli vo vysielaní, išli svoje. Podliezal priemery televízie, tá nad ním palicu nezlomila a bude pokračovať v ďalších kontroverzných témach. Námetov je viac ako dosť.

Seriál Ministri Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Lukáš Latinák v seriáli Ministri.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ