Anketa: Slovenské seriály nezaháľajú! Na ktoré nové série ste zvedaví?

Radovan Vávra, Pravda | 05.01.2019 00:00
Záver tohto roka je už doslova za rohom, čo však neznamená, že slovenské televízie zaspali. Už teraz majú pripravené seriály pre ďalší rok. A pokračovania sa dočkajú mnohé stálice, ale objaví sa aj kopec noviniek. Na ktorý seriál sa tešíte najviac? Hlasujte v ankete.

1. Oteckovia – 3. séria (Markíza)

Obľúbený denný seriál bude od januára pokračovať novými epizódami a už treťou sériou. Oteckovia si v roku 2018 absolútne podmanili slovenských divákov a seriál dosahoval rekordné výkony. Bude to aj tak naďalej?

2. Susedia – 6. séria (Markíza)

V januári 2019 to bude presne, keď sa kultový sitkom vrátil po viac ako desiatich rokoch na obrazovky a znova uspel. Čoskoro sa objaví už šiesta séria.

3. Kuchyňa – 2. séria (Markíza)

Komediálna novinka, ktorá na jar prekvapila Slovensko. Seriál z prostredia Nízkych Tatier a miestnej reštaurácie dosahoval nadpriemerné výsledky a už čoskoro bude pokračovať.

4. Horná Dolná – pokračovanie 8. série (Markíza)

Stálica z fiktívnej slovenskej dediny už síce neláme rekordy sledovanosti, Markíza si túto grotesku stále opatruje a bude to aj tak naďalej.

5. Sestričky – 2. séria (Markíza)

Tohtoročná jeseň bola v znamení modernej lekárskej drámy! Fínska predloha zabodovala aj na Slovensku a zo Sestričiek sa stala najsledovanejšia novinka jesene! Druhá séria by sa mala objaviť vo vysielaní na jeseň 2019.

6. Autoškola – nový seriál (Markíza)

Druhá polovica aktuálnej sezóny sa nezaobíde bez nejakej seriálovej novinky. Na jeseň to boli Sestričky, v prvej polovici 2019 by to mala byť novinka Autoškola v hlavnej úlohe s Jánom Koleníkom.

7. Trhlina – trojdielna miniséria (JOJ)

Slovenskí diváci sa môžu tešiť na filmový, aj seriálovú adaptáciu knižného bestselleru Jozefa Kariku je temným strhujúcim príbehom, ktorý rozpletá jednu z najväčších záhad na Slovensku

  • nevysvetliteľné miznutie ľudí v pohorí Tribeč.

8. Delukse – nový seriál (JOJ)

Diváci sa opäť dočkajú 16-dielneho seriálu z prostredia hotela. Na jar seriál Hotel priniesol skôr vlažné výsledky. Novinka Delukse má ešte bláznivejšou variáciou. Jej hlavným dejiskom sú chodby luxusného hotela, v ktorom by ste chceli bývať, ale nie pracovať.

9. Hrobári – nový seriál (JOJ)

Jojka v budúcom roku opäť staví na humor. Druhou očakávanou novinkou sú komediálni Hrobári. Čierna komédia z prostredia súkromnej pohrebnej služby rozpovie príhody jednej nie celkom normálnej rodiny Pipasíkovcov, ktorej konanie je tak realistické, až z toho občas mrazí.

10. Za sklom – 3. séria (JOJ)

Nevšedná kriminálka sa vráti s ďalšou, tentokrát desaťdielnou sériou. Po úspešnej druhej sérii, v ktorej sa zdalo, že Noro prešiel na druhú stranu a pridal sa k zločineckej skupine, sú obaja zasa spolu v NAKA. Očakávajú, že sa veci vrátia do normálu, no vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenice zrazu všetko zmení.

11. Prázdniny – 3. séria (JOJ)

Rovnako ako Markíza, tak aj Jojka v roku 2019 staví na svoje istoty. Okrem Za sklom sa dostane na obrazovky aj nová séria Prázdnin. Obľúbený rodinný seriál na jar tohto roka drvil konkurenčné Milenky a dá sa očakávať, že nadpriemernú sledovanosť znova zopakuje. Deti sa už nevedia dočkať ďalších letných prázdnin na chalupe, ich otcovia však tento rok majú hlavu plnú povinností.

12. Som mama – 2. séria (JOJ)

Pokračovať bude aj jediný seriálový hit tejto jesene. Prichystaná je ďalšia dvadsiatka nových epizód. Počas jesene práve komediálny seriál o rodičovských peripetiách dokázal uhrať stabilné výsledky, narozdiel od Ministrov.

13. Naši – 5. séria (JOJ)

Hoci štvrtá séria na jeseň prekvapujúco priniesla vlažné výsledky v porovnaní s prvými troma sezónami, príbeh Rodinovcov bude pokračovať aj naďalej.

14. Ministri – 2. séria (JOJ)

Slovensko sa len tak ľahko nezbaví svojej fiktívnej a lenivej vlády na čele s egomaniakom Milankom. Aj v roku 2019 budú pokračovať nové epizódy s poriadne kontroverzným obsahom, ktoré nejednému zdvihnú žlč, možno sa tam nájde čoraz viac politikov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ