Pamätáte si seriál Čarodejnice? Ich nová podoba poriadne zaskočila

Radovan Vávra, Pravda | 04.06.2018 07:00
Charmed, čarodejnice, Foto:
Nové Čarodejnice stvárnia herečky: Melonie Diaz, Sarah Jeffery a Madeleine Mantock
Televízie čoraz častejšie siahajú po starých námetoch, namiesto toho, aby priniesli niečo originálne. Výsledok neraz nepríjemne prekvapí. To je aj prípad Čarodejníc.

O návrate kultového seriálu sa hovorilo už niekoľko rokov. Kto by si nepamätal trio sestier Halliwellových, ktoré bojujú s temnotou z podsvetia a pritom sa snažia si vybudovať čo najnormálnejší život. Dodnes sú Piper, Phoebe, Paige a v prvých troch sériách aj Prue symbolom silných žien, ktoré dokázali osem rokov ťahať seriál. Ten sa skončil v roku 2006 po 178 epizódach.

Fanúšikovia sa nikdy netajili tým, že chcú ďalšie magické príbehy, aj s pôvodným obsadením. Dokonca sa časom zmenil aj názor Shannen Doherty, ktorú tvorcovia museli vyhodiť zo seriálu po troch sériách pre jej agresívne správanie a v seriáli to naplno využili, aby zlo zvíťazilo a prerušili silu troch. Prue zomrela. Na jej miesto prišla najmladšia Paige (Rose McGowan), o ktorej staršie sestry Piper (Holly Marie Combs) a Phoebe (Allysa Milano) nemali potuchy, že existuje. Scenáristi našli cestičku, ako pokračovať so seriálom a dať mu úplne novú dynamiku. A vyplatilo sa, že nové trio fungovalo ďalších päť sérií a z herečiek sa stali najväčšie hviezdy.

Televízie však, prekvapujúco, nemali záujem pokračovať žiadnou formou v Čarodejniciach. Až po desiatich rokoch od ukončenia seriálu sa objavili prvé indície hovoriace o možnom reštarte. Háčik bol v tom, že sa už nerátalo s pôvodným obsadením seriálu. Nové Čarodejnice mali dostať nové tváre, nový príbeh a to sa divákom, ani pôvodným herečkám nepáčilo. Prvú verziu revivalu televízia The CW zmietla zo stola. Príbeh sa mal odohrávať v 70-tych rokoch a televízia správne tušila, že diváci nebudú mať záujem o „retro“ verziu.

Další reparát sa dostane na obrazovky už na jeseň tohto roka a za novou verziou stoja tvorcovia seriálu Jane the Virgin – seriálu, ktorý sa dočkal niekoľkých nominácií na prestížne ceny, medzi ktorými je aj Zlatý glóbus. Terajšia verzia sa bude odohrávať v súčasnosti a bude mixom oboch zápletiek z pôvodného seriálu. Seriál sa začne smrťou matky čarodejníckej trojky, avšak tretia sestra nikdy nevyrastala doma. Matka ju dala na adopciu. A tak celý život žili sve sestry v lži, že sú len oni dve a že sú obyčajnými mladými študentkami. Fanúšikovia sa nevedia zmieriť s tým, že s pôvodným seriálom budú mať spoločný len názov a ešte jednu vec – Knihu tieňov.

Musia zabudnúť na sestry Halliwellové. Po novom to budú sestry Pruittové – Mel, Madison a Macy. Ich cesty sa spoja, aby mohli v sebe objaviť veľkú silu s pomocou ktorej budú odvracať zlo.

Nová verzia sestier bude podstatne mladšia ako tá pôvodná a najväčším problémom pre skalných fanúšikov je kasting. Nejako sa nevedia zmieriť s latino verziou sestier. Sila seriálu sa ukáže už na jeseň.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ