Jojka prišla o svoju top hviezdu. Koleník odchádza do Markízy

Radovan Vávra, Pravda | 10.04.2018 07:00
Herec Ján Koleník ako hrdina novej kriminálky... Foto:
Herec Ján Koleník mieri do Markízy a bude hviezdou nového seriálu s pracovným názvom Autoškola.
V predchádzajúcich dňoch sa zrodilo veľké prekvapenie v televíznych vodách. Markíze sa podarilo nemožné. Vyfúkla Jojke jej najväčšiu hereckú hviezdu.

Herec Ján Koleník po desiatich rokoch mení televíziu. Jeho kroky najnovšie vedú do Markízy, ktorá pripravuje pod režisérskou taktovkou Tomáša Janča (Horná Dolná) nový seriál a jednou z hviezd bude práve Koleník. Ten bol doteraz jednou z najväčších hviezd televízie JOJ, kde stvárnil hlavné úlohy v seriáloch Za sklom, Zoo, 1890, Panelák, Keby bolo keby, mihol sa v Divokých koňoch.

Herec sa v Markíze poslednýkrát objavil v roku 2006 v pokuse o denný seriál Medzi nami. Pripraovaná novinka s názvom Autoškola sa začne nakrúcať v najbližších týždňoch. Pôjde o komediálny seriál o rodine, ktorá sa nedobrovoľne dáva dokopy a pre vidinu lepšieho zajtrajšku je ochotná lavírovať aj na hrane zákona.

Markíza má ambíciu pokračovať v nakrúcaní seriálov filmovým spôsobom a menším počtom epizód s potenciálne vyššou kvalitou výsledného produktu.

„Sme veľmi radi a vážime si, že sa po viac ako desiatich rokoch vracia do Televízie Markíza špičkový herec Ján Koleník, ktorý prijal ponuku účinkovať v pripravovanom projekte s pracovným názvom Autoškola,“ potvrdil riaditeľ PR a marketingu Michal Borec.

Markíze sa teda podaril poriadny úlovok. Či sa týmto prestupom Koleníkovi zabuchli dvere do Jojky, tak na túto otázku poskytla stanovisko hovorkyňa televízie Lucia Kulihová. „Spoluprácu s hercom Jánom Koleníkom si vážime a v budúcnosti, v prípade, že mu niektorá z úloh v našich pripravovaných projektoch sadnea alebo ho osloví, budeme s ním veľmi radi opäť nakrúcať“ dodala.

Neznámou zostáva, ako si Markíza Koleníka „poistí“. Zvyčajne pre tie najväčšie hviezdy má pripravené exkluzívne kontrakty, ktoré im zaručia účasť vo viacerých projektov a zároveň nedovoľujú účinkovanie u konkurencie.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ