Slovenský seriál smeruje do zahraničia. Jojka predala Divoké kone do Argentíny

Radovan Vávra, Pravda | 06.04.2018 14:40
Monika Šagátová a Ján Dobrík Foto:
Monika Šagátová a Ján Dobrík v seriáli Divoké kone.
Televízia JOJ informuje, že predala svoj seriál Divoké kone do Argentíny, na Slovensku sa "dožil" dvoch sérií. Rokuje tiež s vysielateľmi v ďalších latinskoamerických krajinách.

Rodinný seriál Divoké kone, z dielne producentov Danice Hričovej, Paľa Polnera a režiséra Braňa Mišíka, ktorý Jojka vysielala v roku 2015, aktuálne kúpil vysielateľ v Argentíne a v rokovaní sú aj ďalšie krajiny Latinskej Ameriky.

O seriál je naďalej záujem aj v Európe. Po Francúzsku a Maďarsku, kde Divoké kone zaznamenali mimoriadne veľký úspech (denne dosahovali v poobednom slote 10 % share v CS 4+ na stanici Duna TV), predala televízia práva na seriál tiež do Poľska či Rumunska, píše sa v tlačovej správe.

Z portfólia JOJ Group sú v zahraničí rovnako úspešné aj ďalšie formáty vlastnej tvorby. S témou kriminálky Za sklom sa napríklad stotožnili aj v iných krajinách, kde sa stretli s podobnými témami v reálnom živote.

Okrem iných aj česká televízia Prima, ktorá od JOJky kúpila práva už na viaceré seriály – nielen Za sklom, ale aj historickú detektívku 1890, či komediálny seriál Prázdniny. Maďari okrem Divokých koní takisto zakúpili opciu na Prázdniny.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ