Sledovanosť: Fenomenálni Oteckovia, Vlci dozavýjali a nadpriemerné Prázdniny

Radovan Vávra, Pravda | 22.02.2018 12:00
Oteckovia, Foto:
Markíza môže byť s Oteckami spokojná. Sú kráľmi obrazoviek.
Jojke sa podarilo nadviazať na úspech Prázdnin, premiéra druhej série dosiahla podobný úspech ako prvá séria. Oteckovia na Markíze sú kráľmi obrazoviek.

Prvá epizóda druhej série Prázdnin si v stredu od 20:35 si vybojovala až 27.3% podiel na trhu, čím takmer zopakovala čísla z úvodnej série. Celkovo si stredajšiu premiéru pozrelo 476-tisíc Slovákov.

Tá dosahovala v priemere 30% podiel s 535-tisícmi divákov. Úplne prvú časť si nenechalo pred rokom ujsť až 693-tisíc divákov s takmer 40% trhovým podielom. Druhá séria sa začala veľmi sľubne a seriálu neuškodila ročná prestávka vo vysielaní. Ďalšia epizóda bude vysielať v piatok večer.

Markíza je naopak neprekonateľná počas podvečerov, ktorým neohrozene a fenomenálne kraľujú Oteckovia. Denný seriál naplno opantal slovenské domácnosti. Štvorica Oteckov dokazuje z týždňa na týždeň, že vie prilákať čoraz viac divákov a ratingy stúpajú do rekordných výšin. Spočiatku začínali na 9% ratingu a 30% trhovom podieli. Už počas januára sa začali čísla zvyšovať, čo potvrdil aj február.

No záver druhého mesiaca vysielania ukázal, že Oteckovia sú nezastaviteľní a dokážu čoraz ľahšie búrať ďalšie a ďalšie méty v rebríčku sledovanosti. Deväťpercentný rating im už dávno nestačí. Aktuálne stabilne dosahujú 10 – 11% rating a trhový podiel 36%, dokonca v predchádzajúcich dňoch dosiahli 38% podiel na trhu. K magickej 40 sa teda približujú čoraz častejšie.

Neúspechom, podľa všetkého, sa skončia Vlci. Tí sa prepadávajú do čoraz nižších hodnôt a keď to takto pôjde ďalej, záver seriálu už nikto ani sledovať nebude. Zo začiatku sa seriál javil ako úspešný projekt, po dvoch mesiacoch vo vysielaní Vlkom došiel dych. V hlavnom vysielacom čase zrejme do zavýjali a budú musieť ísť do menej atraktívneho času. Posledné výsledky hovoria jasnou rečou. Vlci dosiahli len 3.5% rating a trhový podiel ledva 12%. A to je naozaj veľmi málo nato, aby sa mohli udržať v prime-time.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ