Inšpektor Max už neláka. Sledovanosť prudko spadla o 100-tisíc divákov

Radovan Vávra, Pravda | 16.02.2018 07:00
Juraj Kukura Foto:
Seriál Inšpektor Max v hlavnej úlohe s Jurajom Kukurom (vpravo) a Robertom Hájekom si môžu pozrieť diváci každú nedeľu na Jednotke.
Stačili len tri týždne nato, aby sa ukázalo, že najnovší seriálový pokus na verejnoprávnej RTVS nie je trefou do čierneho.

Po úvodných dvoch epizódach, ktoré zaznamenali veľmi slušnú sledovanosť, tretia epizóda v nedeľu priniesla už podpriemerné čísla. Prvú epizódu koprodukčnej kriminálky si pozrelo 451-tisíc Slovákov a Max dosiahol trhový podiel slušných 19.2%. Druhá epizóda zaznamenala len minimálny pokles a už sa mohlo zdať, že si zachová podobné čísla. Vtedy by sa mohlo hovoriť o úspešnom seriáli.

Studená sprcha prišla počas ostatnej nedele. Tretia epizóda, oproti tej druhej, stratila až 100-tisíc divákov na celkových 306-tisíc s trhovým podielom 13.6%. V strategickej cieľovej skupine 12–54 bol pád ešte bolestnejší. Zosunul sa na rating iba 3.7% a trhovým podielom alarmujúcich 9.1%. Max teda úspech Tajných životov určite nezopakuje.

Nelichotivý pád sledovanosti prišiel v čase, keď nedeľná konkurencia nie je silná. Na Markíze odštartuje ďalší ročník SuperStar počas poslednej februárovej nedele a na JOJ-ku sa vráti V Siedmom nebi s Vilom Rozboril počas najbližšej nedele. Dá sa očakávať, že seriál čakajú ešte ťažké časy a trpká príchuť neúspechu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ