Bude z Vlkov druhý detektív Dušo? Sledovanosť sa prepadáva do podpriemeru

Radovan Vávra, Pravda | 06.02.2018 07:00
Vlci, seriál Vlci, ondrík, germaniová, Foto:
Dokážu Vlci ešte zvrátiť divácky odliv?
Minulý týždeň rozhodne nebol úspešný pre jojkárskych Vlkov, tí postupne klesli do podpriemerných čísiel. Rýsuje sa ďalší slovenský prepadák?

Vlci vstupujú do druhého mesiaca vysielania poriadne oslabení. Pri štarte, začiatkom januára, si vybojovali silnejšiu pozíciu ako ich predchodca – Divoké kone. Úvodnú dvojepizódu si pozrelo celkovo 588, respektíve 563-tisíc divákov. Trhový podiel atakoval hranicu 25%.

Nasledujúce týždne síce nepriniesli nezopakovali čísla ako počas premiéry, no stále sa držali v ľahkých nadpriemeroch pri hranici 500-tisíc divákov. Trhový podiel sa pohyboval medzi 21–22%. Výkon seriál začal klesať v druhej polovici januára, keď prvýkrát klesol na 18% s 475-tisícmi divákov.

V závere januára už trhový podiel Vlkov klesol len na 16% s celkovou sledovanosťou 400-tisíc divákov. V diváckej priazni sa tak prepadol k ďalšiemu prepadáku tejto sezóny – detektívovi Dušovi. Televízia JOJ pritom avizovala zmenu vo vysielaní svojho seriálu. Od februára sa Vlci vypracú zo stredajšieho slotu. Budú sa vysielať len v utorok v dvoch častiach za sebou.

Prelom mesiacov pre Jojku nebol úspešný. Posledný januárový deň si Vlci vybojovali hlboko podprierný 12% trhový podiel. Na premiérovú epizódu bolo zvedavých už len 365-tisíc Slovákov. Vlci tak zažili mesiac ako na horskej dráhe. Po raketovom štarte prišiel tvrdý pád. V priebehu mesiaca stratili 200-tisíc divákov. V tomto prípade sa už nedá hovoriť o úspechu.

Seriál pokračuje aj dnes večer už v novej vysielacej schéme. Od 20:35 na Jojke.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ