Once Upon a Time - odsúdená na nešťastný koniec?

Radovan Vávra | 25.09.2016 19:12
Once Upon a Time - zabudnite na šťastné konce!...
Once Upon a Time - zabudnite na šťastné konce! Sú to len prežitky doby Once Upon a Time - zabudnite na šťastné konce! Sú to len prežitky doby

Nepremeškajte premiéru 6.série!

Nedeľné večery na ABC aj počas novej televíznej sezóny budú tradične patriť Once Upon a Time a premiérovej 6.sérii, ktorá štartuje už dnes večer úvodnou epizódou s názvom The Savior. Tvorcovia seriálu avizujú niekoľko výrazných zmien v rámci najnovšej série. Tou prvou je, že šiesta séria nebude obsahovať dva odlišné príbehy, ktoré boli rozdelené do dvoch blokov, ktoré sa vysielali na jeseň a na jar. Tento rok sa predstaví jeden rozsiahly príbeh na celú sezónu, podľa všetkého sa seriál nevyhne každoročnej niekoľkomesačnej prestávke počas zimy. Tou druhou je, že príbeh sa opäť sústredí na Storybrooku, ktorý boli niekoľko rokov zanedbávaný, keďže hrdinovia putovali rôznymi krajinami a boli súčasťou rôznych rozprávkových príbehov mimo mestečka v našej krajine bez mágie, čo bolo tvorcom vyčítaný zo strany divákov a preto to bol aj jeden z dôvodov, prečo predchádzajúca séria patrila medzi tie najmenej sledované. Zdá sa, že sa scenáristi poučili z chýb a nový príbeh nasmerovali späť do Storybrooku a sľubujú návrat k prvej sérii, ktorá bola prelomová v predstavení televíznej zábavy.

Jarné finále piatej série naznačilo akým smerom sa bude uberať príbeh šiestej série, Storybrooke čaká vojna medzi dobrom a zlom. Regina sa zbavila zlej kráľovnej, ktorá prežila pokus o jej zničenie a je odhodlaná pomstiť sa nielen Regine sa jej opovážlivosť, ale aj získať nadvládu. S príchodom oddelenej zlej kráľovnej vznikne nový problém pre Snehulienku a princa Krasoňa, obnoví sa ich odveký boj o život. Navyše o mestečko sa bude usilovať démonický doktor Jekyll a otvoril sa priestor pre príchod nových rozprávkových postáv z krajiny nevypovedaných príbehov. Minulý rok diváci spoznali mytológiu o Temných, tento rok to bude príbeh o Spasiteľoch, Emma tak zistí osud, ktorý ju zrejme čaká a nemusí ju čakať šťastný koniec.

Príbehy o Spasiteľoch sa tiahnu všetkými generáciami a v rámci toho sa tvorcovia po rokoch sľubovania predstavia príbeh o Aladinovi (Deniz Akdeniz), ktorý je taktiež Spasiteľom a jeho príbeh je tragický. Emma teda bude musieť bojovať proti osudu a pokúsiť sa získať pre svoj život šťastný koniec. Neustále bojovanie zo zlom a zachraňovanie svojich najbližších každého Spasiteľa časom zničilo. Emma s Hookom teraz prežíva konečne šťastné obdobie a dokáže milovať. V úlohe jeho lásky Jasmine sa predstaví herečky Karen David zo seriálu Galavant a zlého Jafara stvárni známy herec Oded Fehr. Okrem iného sa v nových príbehoch objaví aj legendárny Sindibád a Šeherezáda, kapitán Nemo, gróf Monte Christo, grécky boh snov Morpheus. Vráti sa aj doktor Whale, po niekoľkých sezónach sa znova objaví Popoluška s manželom a Archie.

Záver piatej série nebol priaznivý pre Belle, ktorá na seba zoslala spiacu kliatbu, aby ochránila svoje nenarodené dieťa a skončila v Pandorinej skrinke, ktorú ukradol Jekyll, aby mohol uzavrieť s Goldom dohodu o ovládnutí Storybrooku. Gold bude chcieť získať svoju lásku späť a získať si jej srdce. V tejto sérii spoznajú príbeh Belle ešte podrobnejšie a čoskoro sa vráti naplno do deja, jej absencia bola spôsobená tehotenstvom herečky Emilie de Ravin.