Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Hosťom bude po polročnej pauze Matovič. Príde mu koalícia oponovať?

Politici budú vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a ta3 diskutovať aj o bombových hrozbách a odvolávaní ministeriek.

11.05.2024 00:00
matovič Foto: ,
Poslanec Igor Matovič.
debata (5)

Dokopy 1 544 vyhrážok bombovými útokmi v utorok vydesilo školy po celom Slovensku. Anonymný mail z ruskej adresy sa vyhrážal, že v areáloch je bomba a postihne ich „bolestivý koniec“. Okrem škôl dostali podobné výhražné e-maily aj mnohé predajne či pobočky bánk. Bombové hrozby vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

šimkovičová Čítajte aj Šimkovičová žaluje bulvárny časopis. Vadí jej aj herec zo SND, volá si ho na koberček

Ministerky Dolinková a Šimkovičová čelia snahám opozície o ich odvolanie. V prípade ministerky kultúry je dôvodom jej nekompetentnosť, šírenie dezinformácií, útoky na umelcov a novinárov či nedodržiavanie legislatívnych procesov. Ministerke zdravotníctva opoziční poslanci vyčítajú, že nerieši systémové zmeny, akým je napríklad akútny nedostatok sestier či pneumológov, a zákony rieši chaoticky.

O návrhoch na vyslovenie nedôvery by mali poslanci hlasovať budúci týždeň v utorok, opozícia na stredu zvoláva protest proti zrušeniu RTVS.

Tibor Gašpar pozval do parlamentu ruského veľvyslanca Igora Bratčikova. Strany Progresívne Slovensko a SaS zorganizovali tichý protest. Poslanec Smeru-SD nakoniec stretnutie zrušil.

Správy, ktoré nikto nechce čítať Čítajte aj Hrozby a vulgárne útoky: Zverejnili nenávistné komentáre, ktoré posielajú ľudia novinárom

Aj o týchto témach sa bude v nedeľu 12. marca moderátor Michal Kovačič rozprávať v relácii Na telo s predsedom hnutia Slovensko Igorom Matovičom, ktorý bude hosťom politickej diskusie po polročnej prestávke. Naposledy sa televíznych politických diskusií zúčastňoval na jeseň minulého roka. Do duelu s ním televízia Markíza pozvala Roberta Kaliňáka, Matúša Šutaja Eštoka a Andreja Danka. V prípade, že žiaden z nich do relácie nepríde, televízia uplatní inštitút prázdneho kresla.

Stále aktuálna je aj hrozba zastavenia eurofondov. O vzťahoch s Bruselom a vojne na Ukrajine budú v druhej časti relácie diskutovať poradca premiéra Eduard Chmelár a bývalá politička a diplomatka Magda Vášáryová.

Na telo tiež prinesie exkluzívny prieskum agentúry Focus o dôveryhodnosti lídrov politických strán a prezidentky Zuzany Čaputovej. Relácia sa začína o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a na webe tvnoviny.sk.

Do O 5 minút 12 prídu diskutovať minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) a predseda KDH Milan Majerský. Aj na udržateľnosť dôchodkového systému sa ich bude pýtať moderátorka Marta Jančkárová. Diskusiu vysiela Jednotka a RTVS :24 v nedeľu od 11:55 hod.

Hosťami nedeľnej relácie V politike bude štvorica kandidátov na poslancov a poslankyne Európskeho parlamentu: Erik Kaliňák (Smer-SD), Branislav Ondruš (Hlas-SD), Veronika Cifrová Ostrihoňová (PS) a Jana Bittó Cigániková (SaS). Reláciu vysiela ta3 v nedeľu od 11:00 hod., moderuje Richard Dírer.

Do Sobotných dialógov prijali pozvanie predseda výboru NRSR pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar (Smer-SD) a podpredseda výboru Gábor Grendel (Slovensko). O bezpečnosti na slovenských školách budú hovoriť s moderátorom relácie Matejom Baránkom. Diskusiu uvedie v sobotu od 12:10 hod. Rádio Slovensko a spravodajská televízia RTVS :24.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo