Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Už ste videli Baby Reindeer? Žena, ktorá má byť predlohou stalkerky, chce žalovať Netflix

Žena tvrdí, že jej seriál urobil zo života peklo.

06.05.2024 06:51
Baby Reindeer, Netflix Foto:
debata

Seriál Baby Reindeer na Netflixe uspel pomerene nečakane. Prvých pár dní si ho nikto nevšimol a potom ho začali pozerať úplne všetci. Zaujímavé je, že je napísaný na základe skutočného života komika Richarda Gadda.

O seriáli vo veľkom píšu aj médiá. Pozornosť sa však nepáči žene, ktorá mala byť práve stalkerkou, na základe ktorej bola napísaná postava Marthy. Tá chce žalovať Netflix.

Portál The Tab píše, že po tom, ako seriál zožal celosvetový úspech, začali fanúšikovia pátrať po identite ženy, ktorá mala byť predlohou Marthy.

Baby Reindeer, Netflix Čítajte viac Na Netflixe vystrelil nečakaný seriál: Je však len pre silné povahy

Komik Richard Gadd fanúšikov prosil o to, aby sa nesnažili vystopovať skutočné postavy z jeho života. Napriek tomu ľudia čoskoro našli ženu, ktorá mala byť predlohou kontroverznj postavy. Táto žena nedávno poskytla rozhovor pre The Scottish Sun. V tom oznámila, že má v pláne Netflix zažalovať a „nakopať ich do zadku“. Tvrdí, že je „absolventka práva v Aberdeen a právnička v Londýne“, a že v súdnom konaní chce vystúpiť ako vlastná obhajoba.

„Je tu jedna tučná herečka, ktorá má byť mnou. Všetko som vždy zvládla sama, som vysoko kompetentná právnička. Som brutálne dobrá. V škole som bola vždy vo všetkom najlepšia. Ľudia o mne pravdepodobne tvrdia, že som masový vrah. Toto nemôže pokračovať. Nakopem ich do zadku,“ povedala. Nepáči sa jej výber herečky a tvdí, že ona sama je veľmi atraktívna. Po zverejnení seriálu jej začali chodiť urážlivé správy od fanúšikov seriálu.

Čo je na seriáli výnimočné?

Nečakaný úspech prišiel ako blesk z jasného neba. Takto búrlivo vtrhol do sveta streamingovej zábavy seriál Baby Reindeer. Táto séria si na Netflixe okamžite získala pozornosť divákov.

Zásluhu na tom má Richard Gadd, britský komik so zmyslom pre drámu, ktorý v siedmich dieloch dokázal zhmotniť svoje osobné skúsenosti a premeniť ich na niečo viac ako len sériu televíznych epizód. Seriál nás vtiahne do sveta muža, ktorého drobná láskavosť otvorila dvere do nočnej mory.

Milé gesto, ktoré by sme mohli označiť za čin dobrej vôle, sa zmenilo na spletitý príbeh prenasledovania a hrozby. Muž, ktorý si zarábal v kluboch ako komik a dni trávil za pultom ako barman, ponúkol staršej žene šálku čaju. Zo súcitu s ňou začal flirtovať ale určite nečakal, že ho žena začne prenasledovať na každom kroku.

Postupne odkrývame prvky osobnosti stalkerky Marthy ale aj komika Darriena. Niektoré scény sú len pre silné povahy. Všetky epizódy sú výborne napísané a rovnako dobre natočené. Divák do poslednej chvíle netuší, kam bude dej smerovať. Núdza nie je ani o kontroverzné momenty, ktoré donútia k zamysleniu nad témami, nad ktorými by sme sa zvyčajne nepozastavili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Baby Reindeer