Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zemetrasenie v Markíze! Definitívny rozpad pôvodnej štvorice Oteckov

To, čo sa už niekoľko týždňov šepkalo v kuloároch, sa teraz potvrdilo. Televízia Markíza avizuje rozpad pôvodnej štvorice Oteckov. Zvládne tento odchod celý seriál?

06.11.2021 09:03
oteckovia, Foto:
Šok pre divákov. Seriál Oteckovia opúšťa Braňo Deák.
debata (5)
markíza, televízia markíza, logo, markíza, Čítajte aj Nekompromisná bodka za televíznou legendou! Markíza pre nezáujem ruší...

Už v minulej sérii sa diváci chtiac-nechtiac museli rozlúčiť s Jánom Koleníkom a jeho seriálovou rodinou. Okrem nich, za štyri roky vysielania, zo seriálu odišlo viacero kľúčových postáv – Mary Bartalos, Anna Jakabová, Dominika Kavaschová. Pôvodná štvorica mužských hlavných hrdinov v zložení Vlado Kobielsky, Braňo Deák, Filip Tůma a Marek Fašiang zostávala nezmenená a stále pokračovala ďalej, čo pre Oteckov ako seriál bolo kľúčové. Len vďaka nim sa denný seriál drží na vrchole diváckej priazne už niekoľko sezón.

Pôvodná zostava Oteckov sa definitívne... Foto: TV Markíza
oteckovia, braňo deák, tobias kráľ, Pôvodná zostava Oteckov sa definitívne rozpadáva. Seriál opúšťa Braňo Deák.
šou, show, koncert, zábava, predstavenie, divadlo, reality šou, Čítajte aj Markíza chystá šou, aká na Slovensku nebola! Toto by vás ani vo sne nenapadlo...

Teraz prichádza zmena! Televízia Markíza oficiálne potvrdila, že v ďalšej sezóne končí Braňo Deák alias Alex. A to nie je všetko! Spolu s ním dostala stopku aj jeho osudová láska Ema v podaní Jany Kovalčíkovej.

„Je prirodzené, že v dennom seriáli postavy prichádzajú a odchádzajú. Postavy Alexa, ktorú stvárňuje Braňo Deák, a Emy, ktorú hrá Jana Kovalčíková, sa tak v ďalšej sezóne seriálu Oteckovia neobjavia. Nie je však vylúčené, že sa do deja seriálu v budúcnosti nevrátia,“ znie stanovisko televízie.

the great, elle fanning, Čítajte aj Bombastická seriálová nálož! Smiešny boj o Rusko, kultové sci-fi, ale aj šialená komédia

„Som veľmi rád, že som mohol byť vyše štyroch rokov súčasťou toho úspešného projektu. Musím sa priznať, že rozhodnutie dať Alexovi v seriáli pauzu ma zaskočilo. Táto postava mi bude chýbať ako žiadna iná, spolu s kolegami hercami a celým štábom. Zobral som to však ako výzvu, napokon zmena je život a kde sa niečo končí, niečo iné sa začína,“ prezradil herec pre televíziu Markíza.

Seriál Oteckovia prechádza v poslednom období ťažšou fázou, keďže jesenná séria sa stretáva s poklesom sledovanosti, ktorá sa najnovšie motá v komerčnej cieľovke okolo 6% a trhovým podielom stabilne okolo 23%. Boli časy, keď to bolo na úrovni 8 – 10% s trhovým podielom 30%. V začiatkoch vysielania dokonca výkon seriálu atakoval rekordy vysoko nad 10%.

tomáš maštalír, pán profesor, Čítajte aj Maštalír nakrúca nový seriál! A na Slovensku to nie je...

Je však prirodzené, že na formáte denného seriálu je poznať únava materiálu a odliv divákov je prirodzený a v určitej fáze životnosti celého projektu musia prísť radikálnejšie zmeny. Odchod jednej z pôvodnej zostavy hercov je jednou z nich. Otázne je, či kreatívne zmeny sa tvorcom vyplatia alebo nie.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Braňo Deák #TV Markíza #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022