Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mizéria Sestričiek pokračuje! Bude to znamenať koniec markizáckeho seriálu?

Všetko nasvedčuje tomu, že markizácke Sestričky čaká najneúspešnejšia séria vôbec. Dôvod je jasný, Jojke vyšiel ťah so skorším štartom jej nového ťažiskového seriálu Nemocnica a diváci mu zostali verní.

21.09.2021 07:00
sestričky Foto:
Štvrtá séria Sestričiek úspechy nežne. Zatiaľ.
debata (1)
pán profesor, Čítajte aj Čo sa to deje s divákmi? Markíza v šoku, Pán profesor zostal poriadne otrasený

Nemocnica na Jojke si drží svoje nadpriemerné hodnoty, aj po štarte Sestričiek, ktoré sú zatlačené do úzadia. Minulý utorok jojkársky seriál sledovalo 461-tisíc divákov. Seriál dosiahol 10 % sledovanosť a 22,3% podiel, pričom mala dosah až na 601-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Seriálový hit znova potvrdil svoje prvenstvo na trhu v oboch relevantných cieľových skupinách.

očkovacia lotéria, Čítajte aj Očkovacia lotéria stopla pád sledovanosti! Koľko Slovákov tentokrát sedelo pri televízoroch?

Najpočetnejšou cieľovkou boli diváčky vo veku od 45 do 54 rokov, u ktorých seriál zaznamenal skvelú sledovanosť 12,6% a 23,6% podiel na trhu. V komerčnej cieľovke 12 – 54 sa Nemocnica vyšplhala na 7,2% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 20,5%.

Markíza na tom bola o poznanie horšie. Druhá epizóda štvrtej série Sestričiek nepriniesla vytúžený vzostup sledovanosti. Výkon zostal zaseknutý na hodnotách zo šokujúcej premiéry, pri ktorej aj samotnej stanici musel zamrznúť úsmev na tvári. Zrejme nikto nečakal, že dovtedy nadpriemerne sledovaný seriál tak tvrdo pristane nohami na zemi.

sestričky 4, sestričky, Čítajte aj Zdrvujúca rana pre Markízu: Sestričky zdecimovala nielen Jojka, ale aj RTVS

Minulotýždňová epizóda Sestričiek priniesla Markíze len 5,6% sledovanosť s trhovým podielom 16,1% v mladšej cieľovke. Markízu si zvolilo na sledovanie 309-tisíc divákov. Dosiahnuté výsledky sú značné podpriemery a momentálne Sestričky patria medzi najmenej výkonné formáty tejto jesene. Ak to bude takto ďalej pokračovať, bude celkom prirodzené, keď televízia začne prehodnocovať ďalšiu budúcnosť tejto lekárskej drámy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #televízna sezóna 2021/2022