Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Frontálny útok Jojky proti Markíze! Jej ťažiskový seriál spustí nečakane skoro

Vonku sú prvé zábery zo seriálu Nemocnica, je známy aj dátum štartu ťažiskového seriálu Jojky.

16.08.2021 07:00
seriál nemocnica, noel czuczor, Foto:
Jednu z hlavných postáv v Nemocnici stvárni aj herec Noël Czuczor.
debata (1)

Nemocnica má byť pilierom seriálovej tvorby tejto jesene. Jojka si tento fakt dobre uvedomuje a preto nenechala nič na náhodu a nebude čakať na štandardný začiatok televíznej sezóny, teda skraja septembra. Jej nová lekárska dráma musí uspieť stoj čo stoj a televízia spraví všetko preto, aby sa tak stalo.

pán profesor, Čítajte aj Nemilosrdný súboj ide do tuhého! Pochváli sa Markíza alebo Jojka top slovenským seriálom?

To súvisí aj s dátum premiéry. Nemocnica sa po prvýkrát objaví na obrazovkách už v utorok, 24. augusta. Obsadí až dva dni v týždni. Bude teda náhradou za na jar skončeným Novým životom. Nemocnici budú patriť v novej sezóne utorkové a štvrtkové večery. Jojka myslela naozaj strategicky. Netradičným dátumom si chce zabezpečiť vyššiu sledovanosť, kým konkurencia vypustí svoje jesenné ťaháky. Hlavným konkurentom Nemocnice budú, tradične nadpriemerne sledované, markizácke Sestričky počas utorka a vo štvrtok si seriál pomeria sily s Hornou Dolnou. Väčší problém pre Nemocnicu by mali byť práve Sestričky.

nemocnica, seriál nemocnica, nela pocisková, richard autner, Čítajte aj Jojka na jeseň: Návrat Talentu, totálny seriálový reštart a nová šou s Rozborilom
Takto bude vyzerať Jojka na jeseň 2021! Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Novinkou v Talente bude moderátorka Jasmina...

Žánrovo rovnaké seriály, oba natočené moderným spôsobom, silné osudy postáv a pacientov by mohlo rozštvrtiť cieľovú skupinu, čo rozhodne nemusí byť výhra pre žiadnu televíziu.

Skorý štart Nemocnice preto môže vytvoriť návyk divákov, aby zostali sledovať osudy nových hrdinov a neprešli v septembri ku konkurencii. Tento krok sa môže, ale aj nemusí Jojke vyplatiť, keďže na konci leta môže cieľová skupina tráviť svoj čas inak, ako sledovaním televízie. Krivka sledovanosti sa začína zvyšovať až začiatkom septembra a pri nástupe nepriaznivejšieho jesenného počasia.

stranger things, Čítajte aj Svetový seriálový hit je konečne späť! Netflix vracia do hry Stranger Things

Bude preto zaujímavé sledovať, ako bude tento risk Jojky vyvíjať v prvých týždňoch vysielania. Aby podporila štart svojej ťažiskovej novinky, zverejnila aj prvý trailer plný nových záberov a náznakov zápletiek. Nemocnica štartuje už 24. augusta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2021/2022