Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka predstavuje ťažiskový seriál jesene! Hviezdou bude nielen Pocisková...

Televízia JOJ sa vo veľkom chystá na štart novej televíznej sezóny 2021/2022, pre divákov to znamená veľké množstvo premiérového programu. Ťažiskovým seriálom tejto jesene má byť lekárska dráma Nemocnica.

20.07.2021 07:00
seriál nemocnica, nemocnica, Foto:
Nový seriál Nemocnica sa predstaví divákom začiatkom septembra.
debata (3)

Seriál je z dielne producentky a scenáristky Danice Hričovej, ktorá pre televíziu pripravila viacero seriálov, ten posledný – Nový život – sa skončil pred začiatkom leta. Na centrálny príjem prichádzajú dvaja mladí lekári, ktorí si ešte z fakulty nesú svoje ideály a predstavy. Tie sa švihnutím prútika rozplynú nástupom do reálnej nemocnice, kde si obaja robia atestáciu. Agáta a Braňo majú navyše spoločnú minulosť, ktorá na škole nedopadla úplne najlepšie a tak medzi nimi vzniká prirodzená lekárska rivalita.

joj, joj group, Čítajte aj Ajajaj! Vyhne sa Jojka hanbe? Jej seriály "bodujú" o titul najhorší seriál sezóny

Povrchnosť, nadradenosť, srdce, súcit a solidarita, to sú situácie, ktorými sa deň čo deň lekári zaoberajú a každý z nich do práce vnáša to svoje. Každým dňom je čo nové sa naučiť, a často hlavní hrdinovia pochopia, že nie sú Bohovia. To sa dvom mladým lekárom, ktorí práve prišli a myslia si, že môžu zachrániť svet, učí asi zo všetkého najťažšie.

Lekári v Nemocnici žijú svojou prácou na maximum a tak majú len málo priestoru na zoznámenie sa so životným partnerom mimo nemocnice. Preto často vznikajú vzťahy na pracovisku a ťahanie životných peripetií a vzťahových problémov priamo na oddelenie.

sex education 3, Čítajte aj Začiatok jesene prinesie kopec srandy! Vráti sa komediálny hit od Netflixu

V nemocnici sa zomelie všetko – je tu lekár, ktorý si so sebou nesie smútok v podobe nešťastného úmrtia jeho manželky, manželský pár lekárov chirurg a internistka. Obaja si deň čo deň nechtiac dokazujú, ktorý z nich dvoch je lepší, lenže v rodine môže byť chirurg iba jeden. Ale kto z nich má na to väčšie právo, a kto z nich je ten, ktorý musí ustúpiť tomu druhému, lepšiemu? A kto vlastne určí, ktorý z nich je lepší?

Je tu aj lekár, ktorý nikdy nemal čas na vlastnú rodinu a tak zistil, že mu unikol celý život a nevidel vyrastať vlastné dieťa. Múdry a elegantný primár, ktorému vždy išlo o dobro veci, čo sa často obrátilo proti nemu, večne bojujúci s narcistickým riaditeľom nemocnice. Všetko sa prelína s reálnymi prípadmi pacientov, ktoré sa v reálnom živote naozaj stali. Rámcujú ich vzťahy našich lekárov, a ich pacienti sa ich bytostne dotýkajú. Možno niekedy viac, ako by bolo milé.

mare of easttown, kate winslet, Čítajte aj Je nejaká šanca, že sa najnovší hit HBO vráti? Kate Winslet v tom má jasno...

V hlavných úlohách sa predstavia: Nela Pocisková, Richard Autner, Marián Mitaš, Zuzana Kanócz, Anna Nováková, Dávid Uzsák, Noel Czüczor, František Kovár, Marek Majeský, Juraj Hrčka, Tony Porucha, Eva Mores, Gregor Hološka, Juraj Bača, Dano Žulčák, Judita Hansman, Kristína Kanátová a ďalší.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nela Pocisková #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nemocnica