Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia okúsili nové dno! Toto pozeralo zvyšok Slovenska...

Markizácky sitkom nie a nie sa vzchopiť. Do úzadia ho zatlačil, pred dvoma týždňami, aj hokejový šampionát. Takto nízko ešte neboli.

14.06.2021 06:00
susedia, Foto:
Susedia majú za sebou najmenej úspešnú epizódu vôbec.
debata

Kto by si myslel, že Susedia nemôžu ešte viac klesnúť, ako pod 5% hranicu sledovanosti, akú uhrávajú posledné týždne, tak sa zmýlil. V čase, keď televíznym obrazovkám vládol hokejový šampionát, sa musela Markíza zmieriť s poriadnym prepadákom. Presne pred dvoma týždňami sa proti sebe postavili hráči Ruska a Švédska a to pre RTVS znamenalo divácku žatvu. Pri obrazovkách sedelo bezmála 700-tisíc divákov.

delukse, susedia, Čítajte aj Hľadanie najlepšieho seriálu tejto jari pokračuje! Tieto dva ste nemilosrdne vykopli

Tí, samozrejme, chýbali komerčným televíziám. S hokejom sa, ako tak, vysporiadalo jojkárske Inkognito, ktoré v minulých týždňoch prebralo líderstvo na trhu v oboch cieľových skupinách, keď Susedia stratili túto pozíciu aj v komerčnej cieľovke 12 – 54, v ktorej dlhodobo dominovali. Zábavná šou na Jojke zinkasovala 5% s 12% podielom na trhu.

the resident, Čítajte aj Obľúbený seriál, ktorý poznáte z vysielania Jojky, pokračuje! Nová séria je istá

Ako na tom boli Susedia? Priam katastrofálne. Markíze nepomohol ani fakt, že proti hokeju nasadila premiérovú epizódu. Tá sa prepadla pod hranicu 4% sledovanosti a bezkonkurenčne nízkym podielom na trhu, ktorý atakoval hranicu len 10%. Pre porovnanie, ešte pred rokom sa Susedia pohybovali medzi 7 – 8% sledovanosťou s trhovým podielom 20 – 25%. Súčasne vysielaná deviata séria nespĺňa ani priemerné hodnoty Markízy.

jupiters legacy, Čítajte aj Najväčší prešľap Netflixu v tomto roku! Tento seriál je naozaj veľmi zlý

Výkon seriálu sa ešte zhoršil po skončení Pána profesora, keď programovou zmenou sa Susedia vrátili do vysielacieho slotu od 20:30. Túto jar si našli nový „domov“ od 21:40, keď ešte dokázali uhrať 6% sledovanosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #oseriáloch #televízia Markíza