Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckom nástup krajšieho počasie nesvedčí. Musia sa zmieriť s takýmto výsledkom

Markizácki Oteckovia vládnu obrazovkám aj počas štvrtého roku vysielania. Avšak nástup krajšieho počasia im nesvedčí. Seriál sa musí zmieriť s omnoho nižšou sledovanosťou, ako počas chladnejších mesiacov.

08.06.2021 07:00
oteckovia, Foto:
Šiesta séria ako celok bol pre Markízu veľkým úspechom.
debata

Odliv publika je prirodzený, najmä v podvečernom slote, keď diváci si užívajú slnečné lúče a uvoľnené opatrenia po mimoriadne ťažkej zime v područí pandémie. Tvrdo narazili aj Oteckovia, ktorých výkon oproti zime klesol o dva až tri percentuálne body a podiel na trhu takmer o desať percent. Aj napriek tomu, rodinný seriál si stále dokážu udržať pozíciu jednotky na trhu.

o 10 rokov mladší, mária čírová, Čítajte aj Rýchla zmena programu sa Markíze nevyplatila: Neúspešný návrat tejto relácie

Oteckovia tradične víťazili nad konkurenciou, keď kraľovali podvečernému vysielaniu celý máj s priemerným ratingom 5,9 % a trhovým podielom 25,5 % v obchodnej cieľovej skupine 12 – 54. Každý pracovný podvečer si k obrazovkám Markízy sadalo v priemere 320-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

susedia, marcin, kraus, Čítajte aj Susedia v predsmrtnom kŕči: Divácky nezáujem dostal nový rozmer

Príbehy obľúbených rodín počas zimy sledovalo v komerčnej cieľovke 8% populácie a neraz aj viac a celkové publikum s ľahkosťou prekročilo 400-tisíc. Epizódne sa šplhalo k 500-tisíc. Oteckovia počas chladnejších mesiacov, v kombinácii s tvrdými protiepidemio­logickými opatreniami, si dokázali udržiavať výrazne nadpriemernú sledovanosť.

pán profesor, oteckovia, slovania, Čítajte aj Televízie posledné mesiace divákov nešetrili! Poďte nájsť najlepší slovenský seriál tejto jari

S nástupom jarného počasia a na sklonku leta je úbytok prirodzený a aj preto Oteckovia sú jeden z prvých celosezónnych seriálov, ktoré odchádzajú na letnú pauzu. Diváci sa však nemusia obávať, Markíza nemieni s týmto formátom končiť, začiatkom septembra sa vo vysielaní objaví siedma séria.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza