Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia v predsmrtnom kŕči: Divácky nezáujem dostal nový rozmer

Mizéria pokračuje. S blížiacim sa letom a krajším počasím sa markizácky komediálny seriál prepadáva do veľmi slabých výkonov.

07.06.2021 07:00
susedia, marcin, kraus, Foto:
Susedom sa definitívne prestalo dariť.
debata (2)

To, že aktuálne deviata séria stratila punc nadpriemerne sledovaného seriálu nie je ničím novým. Výkon sitkomu sa skĺzol do nižších hodnôt hneď po presune na neskorší vysielací čas počas tejto jari. Prednosť dostal Pán profesor, ktorý lámal každý týždeň nové rekordy. Na mimoriadne silnú nábehovú krivku Susedia nevedeli nadviazať. Avšak v tom čase, aj napriek poklesom, dokázali byť jednotkou na trhu v komerčnej cieľovke.

pán profesor, oteckovia, slovania, Čítajte aj Televízie posledné mesiace divákov nešetrili! Poďte nájsť najlepší slovenský seriál tejto jari

Vzhľadom na tradičný boj s jojkárskym Inkognitom, ktoré tradične dominuje v cieľovke 12+, Susedom stačili výrazne priemerné výsledky, aby si uchmatli prvenstvo v mladšom publiku. Avšak už aj to je minulosť. Jojka prebrala vedenie aj v komerčnej cieľovke s nestarnúcou zábavnou stálicou.

Susedia sa ešte počas jari pohybovali na priemerných 6 – 7% a natrvalo sa usídlili pod 20% podielom na trhu. Deviata séria tak je najmenej sledovanou sezónou vôbec.

this is us, mandy moore, milo ventimiglia, Čítajte aj Koniec seriálového hitu bez kompromisov! Aj napriek vysokej sledovanosti

Avšak minulý týždeň sa Susedia prepadli ešte do väčších hĺbok. Prichádzajúce leto nesvedčí žiadnemu programu, je prirodzené, že diváci postupne opúšťajú svoje obývačky. Avšak požiadavke pre hlavný vysielací čas sú stála nastavené na istej úrovni, ktorú by programy nemali podliezť. Susedom sa to podarilo. Predchádzajúci pondelok sa prepadli na hranicu len 5% sledovanosti, Susedia sú tak v predsmrtnom kŕči a evidentne sa tento námet mimoriadne trápi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #oseriáloch #televízia Markíza