Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia stále na okraji záujmu: Diváci uprednostňujú jojkárske Inkognito

Aktuálne vysielaná deviata séria je najneúspešnejšou sezónou vôbec.

31.05.2021 07:00
susedia, susedia 7, Foto:
Susedia sú už očividne unavení.
debata (1)

Úspech nie a nie sa dostaviť. Susedia, ktorí ešte pred rokom boli zvyknutí na rádovo vyššiu sledovanosť sa tento rok musia zmieriť s podpriemernými výsledkami. Tie sú výsledkom postupného opadávania diváckeho záujmu. Aktuálna séria však potvrdzuje ich najslabší výkon vôbec.

younger, znova 20, Čítajte aj Toto si nenechajte ujsť! Na Slovensko prichádza skvelá seriálová chuťovka

Nezadarilo sa už po presune na skorší vysielací čas, keď pole vypratal megaúspešný Pán profesor. Markíza si márne myslela, že sa diváci vrátia k sledovaniu kedysi hviezdneho sitkomu. Nestalo sa. Výkon seriálu zostal takmer rovnaký, ako keď sa vysielal v druhom večernom pásme. Susedia tento rok vedia osloviť približne 300-tisíc divákov, čo je o 100-tisíc menej, ako rok predtým. Ratingy a podiely na trhu nie sú chválitebné.

kaley cuoco, teória veľkého tresku, Čítajte aj Návrat Teórie veľkého tresku? Som jednoznačne za, hovorí seriálová Penny

Do popredia sa opäť derie jojkárskeho Inkognito, ktoré stabilne bodovalo v cieľovke 12+, teda v celkovej veľkosti publika. Pred dvoma týždňami prekonalo konkurenciu aj v komerčnej cieľovke 12 – 54, v ktorej mali Susedia navrch a udržovali si pozíciu jednotky na trhu. Bude teda zaujímavé sledovať, ako sa Markíza rozhodne o ďalšej budúcnosti svojej komediálnej stálice, keďže jej prestáva výrazne fungovať.

priatelia, Čítajte aj Recenzia: Návrat Priateľov je epický, skvelý, plný emócií. Treba si ho naplno užiť

Napríklad, pred dvoma týždňami sa Susedia prepadli na hranicu 6% sledovanosti v komerčnej cieľovke, pričom týždne predtým si vedeli siahnuť aj k sedmičke. Dosiahli podpriemerný podiel 16%. Inkognito malo 17% podiel na trhu v cieľovke 12 – 54 a tak prebralo prvenstvo v oboch cieľových skupinách. Susedia oslovili 307-tisíc divákov, Inkognito až 439-tisíc.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #televízia JOJ #inkognito #oseriáloch #televízia Markíza