Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza si pripravila experiment na divákov: Budete toto znova pozerať?

Všetkých desať epizód druhej série Pán profesora sa minulo, Markíza musela prísť s náhradným riešením. Počas druhej polovice jari bude v prime-time vysielať toto!

10.05.2021 07:00
susedia, Foto:
Susedia dostanú novú šancu dokázať, že nepatria do starého železa. Nové časti budú pilierom pondelkového prime-timu.
debata

Susedia sa vracajú do svojho tradičného pondelkového slotu, ktorým budú otvárať komediálny pondelok. Kým megaúspešný Pán profesor vytlačil sitkomovú stálicu z prvého večerného pásma, v druhej polovici jari sa karta obracia. Markíza Susedom verí a pokúsi sa im zvýšiť sledovanosť. Aktuálna deviata séria sa musela zmieriť s rádovo nižšou sledovanosťou plynúcou aj z neskoršieho štartu. Teraz formát bude môcť ukázať, že jeho námet nie je definitívne vyčerpaný.

pán profesor, Čítajte aj Najväčší seriálový úspech Markízy sa skončil: Pán profesor je top program jari

Experiment sa môže, ale aj nemusí vyplatiť. Slabnúci výkon Susedia konštantne dokazovali už nejaký čas, až napokon počas tejto televíznej sezóny ich televízia definitívne odsunula a dala prednosť novinke s Tomášom Maštalírom. A vyplatilo sa. Nový, moderný, vtipný seriál opantal divákov a prinášal extrémnu sledovanosť. Z nej však mohli ťažiť aj nasledujúci Susedia, ktorí našli v Pánovi profesorovi silného predskokana.

slovania, tomáš maštalír, jana kvantíková, Čítajte aj Slovania uchvátili kulisami: Vieme, čo sa stane s pracne vytvorenými hradiskami!

Už tu sa ukázalo, že Susedia nevedia zaujať a po skončení Pána profesora diváci húfne odchádzali a aktuálna sezóna sitkomu nabrala čosi viac ako polovicu divákov. Kým Pán profesor sa hýbal medzi 12 – 13% sledovanosťou v cieľovke 12 – 54, deviata séria Susedov sa postupne vyškriabala zo šiestich na sedem percentnú sledovanosť. Aj napriek tomu dokázala Markíza v tomto čase byť jednotkou na trhu, aj vďaka slabej konkurenčnej ponuke.

Ostatná časť vysielaná minulý týždeň dokonca zaznamenala najlepší trhový podiel tejto série. Premiérová epizóda s názvom Bude svadba? dosiahla v cieľovej skupine 12 – 54 rating 7,1% a v rámci aktuálnej sezóny rekordne vysoký trhový podiel 25,3%.

oteckovia, Čítajte aj Uf! Extrémne tvrdé pristátie pre Oteckov. Takto nízko tento rok ešte neboli...

Dokážu Susedia zaujať ešte publikum, keď budú otvárať hlavný vysielací čas. Markíza od tohto pondelka vyskladala svoj program inak. Od 20:30 bude vysielať premiérové časti Susedov, následne o 21:20 spustí reprízu 5. série tohto sitkomu. Po 22:00 ponúkne dve reprízové časti Hornej Dolnej. Je teda evidentné, že trhový líder nemieni investovať do pôvodnej tvorby v poslednej štvrtine televíznej sezóny 2020/2021 a do začiatku leta potiahne v už oklieštenej podobe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #oseriáloch #televízia Markíza