Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je šanca na prežitie markizáckeho seriálu? Tesne pred koncom opäť zabojoval

Červené pásky čaká veľké finále! Či to však bude finále prvej série alebo celého seriálu je otázne. Čo to môže naznačiť promo na utorkovú epizódu.

04.05.2021 07:00
červené pásky, Foto:
Červené pásky s predposlednou časťou získali druhý najlepší výsledok v rámci prvej série.
debata

Najnovšia lekárska dráma o sile priateľstva bojovala o prežitie od začiatku vysielania počas tejto jari, keď seriál dostal druhú šancu, aby zaujal. Rok v pandémii však zmenil preferencie divákov, ktorí skôr prahnú po humorne ladených formátoch. Kým na jar 2020 Červené pásky s dvoma epizódami dosiahli vysoko nadpriemerné výsledky, ročná pauza im podkopla nohy.

Kým pondelkový Pán profesor sa stal najsledovanejším a najúspešnejším seriálom Markízy za posledné roky, Červené pásky zostali na polceste. Seriál síce vyhrával v utorkovom slote a bol jednotkou na trhu, avšak dosiahnuté čísla sledovanosti mali ďaleko od hviezdnych výšin. Dobrou správou však je fakt, že seriál si vybudoval mimoriadne stabilnú divácku základňu a žal vo veľkom pozitívnu kritiku zo strany divákov. Avšak rozdiel v diváckej základni medzi ním a Pánom profesorom je príliš veľký.

pán profesor, tomáš maštalír, Čítajte aj Sledovanejší ako Televízne noviny! Markizácky seriál predviedol šialený výkon

Kým seriál s Tomáš Maštalírom presahoval s ľahkosťou 500-tisícovú hranicu, Červené pásky „získavali“ o 200-tisíc menej. Práve tento fakt dostal seriál do ohrozenia a zrejme kvôli tomu nebude naďalej pokračovať a príbeh mladých ľudí v nemocnici sa uzavrie prvou sériou a Markíza bude musieť hľadať nový formát ako náhradu.

dynasty, Čítajte aj Máj bude pestrý! Pripravte sa na návrat vzťahovej grotesky, ale aj absurdného seriálu

Predposledná epizóda však dokázala, že by Markíza ešte nemala lámať palicu nad týmto formátom. Napríklad v Nemecku nakrútili až tri série a dva samostatné filmy. V USA formát neuspel a skončil sa po jednej sérii a 13 častiach.

delukse, zuzana fialová, marián mitaš, Čítajte aj Definitívny koniec Slovanov sa blíži! Čo spraví Jojka? Pripravte sa na toto...

Spomínaná premiérová epizóda zaznamenala druhý najvyšší tohtoročný rating 7,9% a rovnako aj trhový podiel 21,9%. Konkurenčný seriál Nový život na Jojke v rovnakej cieľovej skupine zaostal s podielom na trhu 11,5%.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Červené pásky