Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Skvelá správa! Seriálový Pán profesor mieri do zahraničia, Česko nakrúca vlastnú verziu

Po obrovskom úspechu tohto, pôvodne nemeckého námetu na Slovensku, sa aj televízia Nova rozhodla nakrútiť vlastnú verziu.

16.04.2021 07:00
pán profesor, Foto:
Televízia Nova nakrúca českú verziu, premiéru bude mať na jeseň.
debata

Nie je to prvýkrát, čo televízia Nova skúsi seriálový námet po vzore sesterskej Markízy. Len počas tejto zimy mala na českých obrazovkách premiéru miestna verzia „našich“ Sestričiek s názvom Anatómia života. Pôvodný námet pochádza z Fínska a na Slovensku sa s veľkým úspechom odvysielali tri série, pričom je potvrdená aj tá štvrtá. Diváci by sa jej mali dočkať od septembra.

pán profesor, tomáš maštalír, Čítajte aj Extrémne výkony Markízy! Jej seriál je nezastaviteľný valec, Oteckovia na druhej koľaji

Nova po oznámení konca nakrúcania jej kultovej Ordinácie v ružovej záhrade po 15 rokoch potrebovala nájsť adekvátnu náhradu. Anatómia života sa však pohybuje na nižších hodnotách sledovanosti ako dosluhujúca Ordinácia. Dominantné postavenie má stále Prima, ktorá valcuje so seriálom Slunečná, no aj ten by mal v závere tohto roka skončiť. Obe české komerčné televízie tak môžu nanovo rozpútať boj o diváka.

Anatómia života sa nateraz nejaví ako divácky valec. Sledovanosť je o čosi vyššia ako 800-tisíc divákov a Nova je až trojkou na trhu, predbieha ju dokonca aj Česká televízia s reprízami Doktora Martina.

wonder woman, friends, Čítajte aj Špeciálny televízny deň je tu! Slováci sa dočkajú kultového sitkomu, ale aj filmového hitu

Na Slovensku sú Sestričky doslova hit a prinášajú pre Markízu vysoko nadpriemernú sledovanosť. V Čechách, zdá sa, tento formát neuspeje. Nova potrebuje nový hit. A tým by mohol byť Pán profesor, ktorý je u nás diváckym trhákom a padajú extrémne rekordy v sledovanosti. Tento úspech by kompetentní chceli preniesť aj za rieku Moravu. Už túto jeseň by sa mal český Pán profesor predviesť miestnym divákom.

Hlavnú úlohu tvorcovia zverili hercovi a spevákovi Vojtovi Dykovi. Bude zaujímavé sledovať, či Pán profesor uspeje v Čechách, keďže čoraz viac sa zväčšuje priepasť medzi Slovenskom a Českom a len máloktorý formát uspeje v oboch krajinách. Pri seriáloch to platí do bodky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Pán profesor #televízia Nova