Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Unikátny seriál o Márii Terézii napokon dostane bodku! Začína sa nakrúcať posledná časť

RTVS v spolupráci s Českou televíziou, rakúskou ORF odštartuje už v sobotu 10. apríla prvý filmovací deň nakrúcania záverečnej časti.

10.04.2021 07:00
mária terézia, Foto:
Záver série o Márii Terézii uvidia diváci počas tohtoročných Vianoc.
debata

Finálová piata časť série sa od záveru naposledy odvysielanej štvrtej časti posunie v čase. Odohráva sa o 15 rokov neskôr. Dej zobrazí plány Márie Terézie so svojimi deťmi, prostredníctvom ktorých plánuje rozšírenie vplyvu Habsburskej rodiny na celú Európu.

Na pozadí historických udalostí nebudú ani tentokrát v príbehu chýbať emócie – láska, smútok aj intrigy v podaní množstva známych slovenských, českých a rakúskych hercov oblečených vo fascinujúcich dobových kostýmoch a zasadených vo výpravnom historickom prostredí. Kvôli niekoľkoročnému posunu v čase a v príbehu bude musieť pri nakrúcaní záverečnej časti veľká časť hercov podstúpiť každý deň náročné maskérske úpravy.

Trailer k druhej sérii odvysielanej v roku 2019.

„Výmena“ Márie Terézie

Vo finálovej časti nastane už po tretíkrát zmena aj v hlavnej úlohe hereckej predstaviteľky Márie Terézie. Tentokrát sa tejto úlohy zhostí rakúska herečka – Ursula Strauss, známa predovšetkým v nemecky hovoriacich krajinách.

Zo slovenských hereckých hviezd si v záverečnej časti opäť zahrajú Táňa Pauhofová v úlohe grófky Elise Fritzovej či Peter Kočiš v úlohe grófa Taroucu, poradcu a dôverníka Márie Terézie. V nových hlavných postavách sa predstavia aj Maroš Kramár ako Adam František Kollár, vychovávateľ detí Márie Terézie a Františka Štefana a Jana Kvantíková ako Isabella Parmská.

Nakrúcanie záverečnej časti minisérie sa z dôvodu prísnych protipandemických opatrení bude realizovať výhradne v Českej republike, avšak väčšinou v blízkosti slovenských hraníc, vo Valticiach, Miloticiach, Slavkove, ale aj v Kroměříži a v okolí Prahy.

Finále série Mária Terézia pripravuje RTVS do vysielania ako súčasť tohtoročnej vianočnej vysielacej štruktúry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Mária Terézia #oseriáloch