Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Extrémne výkony Markízy! Jej seriál je nezastaviteľný valec, Oteckovia na druhej koľaji

Ešte nedávno to bol práve podvečerný rodinný seriál Oteckovia, ktorý kraľoval v rámci markizáckych seriálov. Všetko je teraz inak. Televízia má nového kráľa medzi pôvodnou tvorbou. Je to Pán profesor s Tomášom Maštalírom.

12.04.2021 07:00
pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Veľká noc priniesla Pánovi profesorovi extrémne rekordnú sledovanosť.
debata (2)

Už prvá séria si postupne budovala nadpriemerne vysokú divácku základňu. Išlo o najúspešnejšiu seriálovú novinku minulého roka. Druhá séria vysielaná počas tohtoročnej jari na tento úspech naplno nadviazala a ešte ho znásobila. Počas veľkonočného pondelka dokonca Pán profesor zaznamenal extrémne dominantné postavenie a stal sa najsledovanejším nespravodajským programom celých sviatkov.

Komediálny seriál Pán profesor na Veľkonočný pondelok, 5. apríla 2021, opäť prekonával rekordy a v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 sa stal zatiaľ najsledovanejším programom tohto mesiaca.

Minulotýždňová epizóda s názvom Odvaha dosiahla v rámci doterajšej histórie seriálu absolútne rekordný rating 13,2% a vysoko nadpriemerný trhový podiel 28,9%. Podiel na trhu síce neprekonal hranicu 30% a to len preto, že pri obrazovkách sedelo celkovo veľké množstvo divákov sledujúcich sviatočnú ponuku programov. Konkurenčné programy nemali šancu, relácia Inkognito zaznamenala na Jojke v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 13,5 % a film …kone na betóne na Jednotke RTVS podiel na trhu 8,1 %.

Spomínaná epizóda pritiahla k obrazovkám taktiež rekordných 556-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Pán profesor teda pokračuje v zbesilej jazde a týždeň, čo týždeň je tento formát silnejší.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Veľká noc #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Pán profesor