Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké prekvapenie pre Makrízu: Jej seriál obstál aj napriek ťažkému súperovi

Hoci seriál Červené pásky na Markíze nedosahuje nadpriemerné výsledky, očividne si vybudoval skalopevnú divácku základňu, ktorá je mu verná. Za každú cenu. S lekárskou drámou nezatriasol ani dôležitý futbalový zápas, ktorý vysielala verejnoprávna RTVS.

06.04.2021 07:00
seriál červené pásky, červené pásky, Foto:
Červené pásky majú za sebou úspešný týždeň.
debata

Výkon piatej epizódy Červených pások musí byť pre Markízu príjemným prekvapením, keď táto epizóda absolútne obstála v ťažkej konkurencii. Býva zvykom, že práve športové prenosy zatrasú výkonmi relácií, ktoré vysielajú komerčné stanice. Naposledy sa to stalo Slovanom pred dvoma týždňami, keď padli na svoje minimá.

Futbal si síce uzurpoval nadpriemerné hodnoty sledovanosti, prvý polčas sledovalo 466-tisíc divákov, ten druhý až 506-tisíc, Slováci však sledovali aj niečo iné.

Červené pásky, dokonca, dosiahli svoju najlepšiu sledovanosť doteraz. Konečne sa prehupli cez hranicu 7% v komerčnej cieľovej skupina 12 – 54. Polepšili aj v celkovej sledovanosti.

Uzavretie prvej polovice série si nenechalo ujsť 310-tisíc divákov. Každopádne pri porovnaní s pondelkovým Pánom profesorom ťahá lekárska dráma za výrazne kratší koniec. Pre televíziu môže byť útechou, že Červené pásky si udržujú mimoriadne stabilnú sledovanosť, čo je znakom vernej diváckej základne, hoci menšej, ako by sa dalo očakávať vzhľadom, že ide o novinku.

Pre porovnanie – štvrtú epizódu spred týždňa sledovalo 277-tisíc divákov, v komerčnej cieľovke 12 – 54 to predstavovalo 6,9% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 18,4%. Prvé dve časti, vzhľadom na fakt, že išlo o reprízu, získal pomerne slušnú sledovanosť. V cieľovke 12 – 54 to bolo 6,8%, respektíve 6,5%. Tretia epizóda vysielaná pred týždňom dosiahla 6,7% sledovanosť s trhovým podielom 17,4%.

Vzhľadom na vývoj sledovanosti bude veľmi zaujímavé sledovanosť, ako sa Markíza rozhodne o ďalšej sérii. Katalánsky formát ponúka možnosť nakrútiť viac sezón.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Červené pásky