Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šok a ľadová sprcha pre Jojku! Slovania zažili nečakane tvrdé pristátie

Minulotýždňová streda nebola pre Slovanov v znamení úspechu. Doteraz tvrdo valcujúci seriál zinkasoval výraznú porážku v sledovanosti. Čo sa stalo?

31.03.2021 07:00
slovania, adela vinczeová, Foto:
Slovania okúsili prvú pachuť porážky, museli sa pokloniť aj pred Chart Show.
debata (4)

RTVS výrazne zamiešala s kartami. Ako to už býva zvykom, Slováci radi vo veľkom sledujú dôležité športové zápasy, tento to nebolo inak. Dôležitý kvalifikačný zápas na Majstrovstvá sveta vo futbale 2022 strhol na seba všetku pozornosť. Súboj Slovenska s Cyprom prilákal státisíce divákov, tí však zmizli Jojke a Slovanom. Tí padli na svoje doterajšie dno.

Športový prenos sledovalo 372, respektíve až 405-tisíc divákov. Jojka zaznamenala strmhlavý pád. Tretia časť Slovanov zaujala len 366-tisíc divákov, čo predstavovalo 6,5% sledovanosť a trhovým podiel 16,9%. Oproti druhej časti stratili tretinu výkonu. Kým prvé dve časti Slovanov kraľovali televíznym obrazovkám a samotná premiéra seriálu patrila top programy tohto roka, tentokrát si Jojka musí priznať prehru. Dá sa však očakávať, že pôjde len jednorázový výkyv.

Slovania utrpeli o to viac, že epizóda sa kompletne celá prekrývala s prvým polčasom. Z tejto situácia naopak vyťažila Markíza, ktorej Chart Show vystrelila nahor a prekonala aj jojkársky seriál. Získala až 7,3% sledovanosť s podielom 20,6%.

Slovanov prekonali aj podvečerní Oteckovia. Seriál si v cieľovej skupine 12 – 54 pripísal výborný sledovanosť na úrovni 8,6% a trhový podiel 27,2%. Epizódu spred týždňa celkovo videlo 439-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Túto stredu Markíza proti Slovanom vytasí ťažký kaliber – novú sériu šou 2 na 1, ktorá pravidelne získavala nadpriemernú sledovanosť a môže jojkárskemu seriálu výrazne uškodiť. V prvej epizóde tretej série sa objaví moderátor Matej Sajfa Cifra.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Chart Show #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Slovania