Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovania bez problémov kraľujú aj po druhej časti: Hoci odišlo 120-tisíc ľudí

Televízia JOJ má dôvod na radosť. Jej vysokorozpočtoví Slovania si udržali mimoriadne priazeň divákov aj s druhou časťou odvysielanou minulú stredu.

24.03.2021 07:00
slovania, zuzana fialová, jana kvantíková, Foto:
Slovania potvrdili úspech, k druhej časti sa vrátila drvivá väčšina publika.
debata

Nie nadarmo sa hovorí, že umenie nie je zvíťaziť s prvou epizódou, ale víťazstvo zopakovať aj druhej časti. Vyzerá to tak, že Slovania prinesú Jojke úspech, ktorý sa, prirodzene, od nich vo veľkom očakával. Seriálová novinka je suverénne najsledovanejším nespravodajským programom dňa a patrí medzi najsledovanejšie programy počas celého týždňa. Silnejšie sú len hlavné spravodajské relácie komerčných staníc.

Druhú epizódu pred týždňom sledovalo až 518-tisíc divákov. V komerčnej cieľovke 12 – 54 dosiahli nadpriemernú sledovanosť na úrovni 9,8% s trhovým podielom 25,4%. Ešte lepší výsledok dosiahla v cieľovke 12+, tu sa prehupla cez hranicu desiatich percent, konkrétne na 11,2% sledovanosť a 22,8% podiel na trhu.

Najsilnejšou cieľovou skupinou boli diváci vo veku 45 až 54 rokov – ženy dosiahli 17,6% sledovanosť a muži až 15% sledovanosť. Vysoko nadpriemerné výkony zaznamenali Slovania aj pri mladších divákoch – napr. diváčky v cieľovke 35 – 44 rokov dosiahli 12,2% sledovanosť a v skupine 15 – 24 rokov zaznamenali ženy až 41,1% a muži až 38,8% podiel na trhu.

Aj napriek mimoriadnemu úspechu pokračovanie príbehu, predsa len oproti prvej časti sa v celkovom publiku seriál významnejšie prepadol. Na druhú stranu je to štandardný proces, keď úvodná zvedavosť divákov rozhodla, kto sa vráti a kto nie. Je evidentné, že v drvivej väčšine prevláda väčšina, ktorá sa k seriálu vrátila.

Úvodnú časť sledovalo rekordných 639-tisíc divákov, seriál tak dosiahol 13,8% sledovanosť a 27,7% podiel na trhu.

Polepšila si aj Markíza, ktorá v prípade premiéry seriálu naplno prepadla s narýchlo nasadenou premiérou filmu Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny. Počas ostatnej stredy sa do vysielania vrátila Chart Show, tú celkovo sledovalo 344-tisíc divákov. Navyše koncom mesiaca sa do stredajšieho slotu vráti obľúbená šou 2 na 1, ktorá odštartuje tretiu sériu. Pričom sa očakáva, že opäť prinesie nadpriemerné výsledky, rovnako, ako predchádzajúce sezóny.

Postavy zo seriálu Slovania Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Zuzana Fialová v seriáli Slovania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Slovania