Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvé trápenie Markízy po dlhom čase: Jej nový seriál sa nevie naštartovať

Je už akýmsi zvykom, že drvivá väčšina projektov televízie Markíza zaujme nadpriemerný počet divákov. Tento trend je viditeľný najmä počas korony. Jej relácie sú pravidelne jednotkou na trhu.

23.03.2021 07:00
červené pásky, Foto:
Červené pásky sú späť s premiérami, no nateraz príliš nezaujali.
debata

Na veľké prekvapenie nefunguje rovno jeden z nových seriálov. Červené pásky mali mať premiéru ešte minulý rok, podobne ako Pán profesor. Len ekonomické dopady prvej vlny pandémie prinútili televíziu stiahnuť z ponuky všetky premiéry. Stihli sa tak odvysielať len dve časti, ktoré sa reprízovali aj tento pri reštarte vysielania.

Kým Pán profesor totálne láme rebríčky sledovanosti, Červené pásky pôsobia ako chudobný príbuzný pri porovnaní výkonu oboch seriálov. Minulú jar lekárska dráma štartovala so solídnym výsledkom. Prvá časť, v komerčnej cieľovke 12 – 54, dosiahla 7,8% sledovanosť, druhá epizóda dokonca poskočila na nadpriemerných 9%. Následne pár hodín pred odvysielaním tretej časti prišla operatívna zmena programu a seriál musel odísť na vynútenú pauzu.

Túto jar sa Markíza rozhodla, že Červené pásky dostanú druhú šancu. Prvé dve časti, vzhľadom na fakt, že išlo o reprízu, získal pomerne slušnú sledovanosť. V cieľovke 12 – 54 to bolo 6,8%, respektíve 6,5%. Očakával sa scenár, ako pri Pánovi profesorovi, že po nabehnutí premiér sa sledovanosť výrazne zvýši. Šok prišiel, keď sa uplynulý utorok tak nestalo.

Markíza uviedla už tretiu časť a zázrak sa nekonal. Červené pásky zostali „uväznené“ v hodnotách ako pri repríze. Tretia epizóda vysielaná pred týždňom dosiahla 6,7% sledovanosť s trhovým podielom 17,4%. Vzhľadom na fakt, že išlo už o premiéru, sú to podpriemerné hodnoty a Markíza má zrejme na krku prvý problém televíznej sezóny 2020/2021, v ktorej jej všetko fungovalo. Zrejme sa počas roka, keď naplno udrela pandémia zmenili preferencie divákov a nechcú pozerať ťažké témy z nemocničného prostredia alebo len formát potrebuje viac času na rozbeh. Ďalšie týždne ukážu, kde je pravda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Červené pásky