Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia aj Oteckovia sú stále jednotky na trhu: Na krku majú nový problém

Začiatkom marca sa do vysielania vrátil aj sitkom Susedia s deviatou sériou. Vyzerá to tak, že si bude musieť zvyknúť na nové čísla sledovanosti. To isté platí aj o podvečerných Oteckoch.

08.03.2021 07:00
susedia, oteckovia, Foto:
Susedia, ale aj Oteckovia sa musia zmieriť s tým, že divácka odozva už nie je ako kedysi.
debata

Oteckovia sú zaručený hit Markízy, ktorý vládne obrazovkám už od roku 2018 a sledovanosť prirodzene kolíše v obdobiach s krajším počasím, keď publikum trávi svoj voľný čas inde ako sledovaním televízie. Lenže rodinný seriál v časoch tvrdého lockdownu sa musí zmieriť, že posledné týždne sa nezaradili medzi úplne tie najúspešnejšie. Krivka sledovanosti opäť nabrala postupne klesajúci trend.

Oteckovia boli vo výbornej kondícii po vianočnej pauze, ostatné dni sa ich výkon skĺzol pod hranicu 8% sledovanosti. Preč sú časy, keď dosahovali 30% trhové podiely na trhu. Dokonca sa tejto méte čoraz vzďaľuje. Tento stav je pozorovateľný posledných niekoľko týždňov. Minulý pondelok dosiahli sledovanosť na úrovni 7,8% s trhovým podielom 25,9%.

Počas minulého pondelka sa vrátili aj Susedia s deviatou sériou. Seriál si musí zvyknúť na nový vysielací slot. Už neotvára pondelkový prime-time, ale Markíza ho umiestnila do druhého pásma, po Pánovi profesorovi. Ten získal rekordnú sledovanosť a mal vytvoriť silnú nábehovú krivku pre nasledujúcich Susedov. Tí svojim potenciálom túto krivku naplno nevyužili.

V cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla prvá časť novej sezóny Susedov sledovanosť na úrovni 7,5% a trhový podiel 23,5%. Pri obrazovkách sedelo 323-tisíc divákov. Nová séria odštartovala novú sezónu s medzisezónnym prepadom.

Každopádne, oba seriály boli v čase vysielania trhovými jednotkami. Musia si však zvyknúť na nové pomery, keď ich výkon preukázateľne klesol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza