Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka sa chystá na vojnu s Markízou: Slovania poznajú dátum štartu, vonku sú prvé zábery

Táto jar bude poriadne vyhrotená. Televízia rozhodne nerezignujú na programovú ponuku, ako pred rokom, keď udrela pandémia. Na divákov sa od začiatku marca vyhrnie veľké množstvo premiér a tradične komerční hráči sa budú predbiehať v ratingoch. Súboj bude o to vyhrotenejší v čase, keď pandemická situácia je stále vážna a publikum je stále doma.

23.02.2021 07:00
slovania, tomáš maštalír, jana kvantíková, Foto:
Slovania sa prvýkrát predstavia divákom v stredu, 10. marca.
debata (6)

Televízie môžu mať doslova žatvu a dosiahnuť vysoko nadpriemerné výsledky. Jojka navyše vytiahne v tomto súboji svoje eso z rukáva – Slovanov. Konečne je známy dátum štartu, prvá časť bude mať premiéru v stredu, 10. marca.

Televízia veľmi šikovne stanovila vysielací slot, „trafila“ sa do miesta, keď konkurencia nebude vysielať pôvodné seriály. Markíza v stredu počas jari má pre stredy vyhradené miesto pre Chart Show, následne 2 na 1. Slovania tak môžu k sebe stiahnuť atraktívnu cieľovú skupinu a posilniť svoju pozíciu.

Seriál Slovania na prvých záberoch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jana Kvantiková a Zuzana Fialová na prvých...

Navyše televízia zverejnila prvé zábery zo seriálu v podobe trailerov a ukážok špeciálnych spotov, ktorými plní svoje vysielanie. Slovania aj napriek svojmu rozpočtu a dôležitosti sa začal promovať pomerne neskôr. Napríklad Bodka dostala obrovský priestor, Jojka na seriáli postavila celý vianočný ident a ani to nepomohlo, prepadol na celej čiare.

Seriál je fiktívnou rekonštrukciou historického obdobia. Jeho tvorcovia spolupracovali so špecialistami na raný stredovek a spolužitie Slovanov a Avarov. Vznikol tak príbeh o vzdialenej dobe, ktorý prebúdza predstavy o drsnej a nemilosrdnej rodiacej sa spoločnosti, ale aj o priezračnom ľudskom živote, neoddeliteľne spojenom s prírodou.

Príbeh pracuje aj s fantazijnými a nadprirodzenými prvkami. Motívy k nej tvorcovia vybrali zo slovenskej a ukrajinskej ľudovej slovesnosti, piesní a rozprávok od Pavla Dobšinského.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Slovania