Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec zimnej pauzy! Už o pár dní sa vráti na obrazovky obľúbený sitkom

Už o týždeň sú späť markizácki Susedia s premiérovými epizódami. Naposledy sa vysielali počas minuloročnej jesene a začiatku zimy. Na sklonku jari sa však naplno vracajú.

22.02.2021 07:00
susedia, Foto:
Nové časti Susedov prichádzajú opäť na Markízu.
debata

Susedia nemali vôbec ľahký rok 2020. Do ich vysielania natvrdo zasiahla pandémia. Presne pred rokom mala premiéru ôsma séria, ktorá po dvoch častiach sa sťahovala z vysielania. Následne na ich návrat sa čakalo až do novembra. Predchádzajúci rok bolo odvysielaných iba zopár častí. Sitkom Markíza nemá vo zvyku vysielať počas prvých mesiacov nového roka, preto sa v roku 2021 vrátia už 1. marca.

Koronavírus negatívne ovplyvnila nielen vysielanie, ale aj sledovanosť. Prvé dve časti spred roka nedosiahli štandardné výsledky. Omnoho lepšie sa im zadarilo už na jeseň, keď krivka nabrala vzostupný trend.

Napríklad prvú jesennú epizódu sledovalo 472-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla spomínaná epizóda vysoko nadpriemerný rating 9,1% a rovnako aj trhový podiel 25%.

Nová séria sľubuje ďalší svieži vietor v tomto etablovanom formáte. Dlhoroční priatelia a susedia si začnú liezť na nervy. Ako to dopadne? Samozrejme vtipnými momentmi a nedorozumeniami. Fanúšikovia sa však musia pripraviť na zmenu. Kým kedysi Susedom patril pondelkový slot od 20:30, po novom sa budú vysielať až po seriáli Pán profesor. Teda o 21:35.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus