Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčšie seriálové úspechy Markízy: Všetko zvalcovala jedna novinka a stálica

Televízia Markíza má za sebou poriadne turbulentný rok. Kvôli koronakríze niekoľko mesiacov bola v produkčnom vákuu. No aj tak uspela. Jej seriály tento rok zažili veľké úspechy a nedali konkurencii šancu.

27.12.2020 07:00
pán profesor, sestričky, Foto:
Markíza tento rok najviac zabodovala s Pánom profesorom a Sestričkami.
debata

1. Pán profesor

Jednoznačným úspechom celého roka je etablovanie úplne nového seriálu s Tomášom Maštalírom. Pôvodne bol určený pre jarnú časť sezóny. Po troch častiach seriál Markíza stiahla kvôli pandémii na svoj reštart si musel počkať do jesene. Práve vtedy spôsobil doslova šialenstvo na obrazovkách. Sledovanosť raketovo rástla z týždňa na týždeň, medzičasom tvorcovia potvrdili vznik druhej série.

Pán profesor je slovenskou verziou úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Der Lehrer. Televízia RTL od roku 2009 odvysielala už 7 sezón seriálu, pričom stále dosahuje nadpriemernú sledovanosť a vynikajúco sa mu darí najmä u mladších, reklamne atraktívnych divákov, na ktorých cieli aj Markíza.

Veľkou útechou je, že Markíza nakrútila tento seriál moderne, tak ako sa patrí na súčasnú dobu a najmä, keď je určený pre hlavný vysielací čas.

2. Sestričky

Počas jesene sa divákom predstavila aj tretia séria obľúbených Sestričiek a práve ďalšia desiatka epizóda predviedla heroický výkon. Najnovšia séria je jednoznačným úspechom zabehnutých seriálov na Markíze. Kým v septembri štartovali pomerne vlažne, postupne sa vyškriabali poriadne vysoko a začali padať všetky rekordy. Konkurencia nemala šancu.

Vybičované finále tretej série zbúralo všetky rekordy, nielen vlastné, nenechalo si ho ujsť rekordných 609-tisíc divákov. Sestričky pokorili s desiatou časťou svoj rekord, ale vytvorili aj jesenný rekord. Žiadny iný seriál neprekonal hranicu 600-tisíc divákov. Tento výkon sa podaril iba finále Sestričiek. Navyše tretia séria sa tešila enormnému nárastu sledovanosti. Kým prvú časť tejto série sledovalo 404-tisíc divákov, finále 609-tisíc, za desať týždňov dokázal seriál nabrať 205-tisícové publiku, čo je neuveriteľný výkon.

Dobrou správou je, že sa Sestričky vrátia aj v roku 2021 so štvrtou sériou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #2020 #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #seriál Pán profesor #televízny reštart