Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Opakuje sa stará známa situácia! Susedia sú znova s Inkognitom na nože

Druhý týždeň vysielania Susedov priniesol situáciu, ktorá sa dlhodobo opakovala pred koronakrízou. Komediálna stálica znova bojuje o každého diváka s konkurenčným Inkognitom.

23.11.2020 07:00
susedia, marcin, kraus, Foto:
Susedom sa podarilo udržať si divákov.
debata

Sitkom sa vrátil na obrazovky Markízy po takmer trištvrteročnej vynútenej pauze spôsobenej koronakrízou. Zaujímavosťou je, že televízie nezpreprízovala prvé dve časti z jari a rovno nadviazala novými. Pri Pánovi profesorovi to riskla s prvými troma časťami. Avšak pri Susedoch nechcela riskovať podpriemernú sledovanosť spomenutých častí, ktoré na jar poriadne prekvapili. Vtedy padli 20% trhový podiel a prekročili iba 300-tisícovú hranicu veľkosti publika.

Avšak dlhší oddych seriálu prospel. Prvú premiérovú epizódu po pauze opäť sledovalo nadpriemerný počet divákov a Susedia vystrelili na štandardné hodnoty, na ktoré boli ešte pred rokom zvyknutí. V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla spomínaná epizóda vysoko nadpriemerný rating 9,1% a rovnako aj trhový podiel 25%. Pri obrazovkách sedelo 472-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Minulotýždňová epizóda mierne klesla, no udržala sa v solídnych nadpriemeroch. V cieľovke 12 – 54 8,7% sledovanosť, celkovo si štvrtú časť ôsmej série pozrelo 431-tisíc Slovákov. Prepad oproti tretej časti teda nie je veľký a seriál si dokázal udržať drvivú väčšinu publika.

Nadýchlo sa však konkurenčné jojkárske Inkognito, ktoré pred rokom neraz prekonalo v oboch cieľovkách markizácky sitkom. To zaostalo naozaj len o minimum. V pondelok ho pozeralo 430-tisíc divákov. Znova sa tak na obrazovkách tradičný boj televíznych matadorov a oba silné formáty sa tesne predbiehajú v diváckej priazni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #televízia JOJ #inkognito #oseriáloch #televízia Markíza