Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Srdcervúce finále Sestričiek zabralo! Padol seriálový rekord tohto roka

Slováci jednoducho milujú markizácke Sestričky, čoho dôkazom je nielen sledovanosť minulotýždňového fínále, ale aj vzostup priazne v priebehu tretej série.

10.11.2020 07:00
sestričky, Foto:
Seriálové Sestričky s finále 3. série zbúrali všetky doterajšie seriálové rekordy.
debata

Lekárska dráma nikdy nešetrila svoje postavy a ich za šťastím je neraz poriadne dramatická, no finále 3. série bolo mimoriadne tragické a jedna z postáv prišla o svoju životnú lásku. Keď sa seriál vráti v roku 2021 so štvrtou sériou, už nebude taký ako predtým. Tvorcovia poriadne pritvrdili a fanúšikovia verili do poslednej minúty, že smutný záver nenastane.

Vybičované finále tretej série napokon zbúralo všetky rekordy, nielen vlastné. Sestričky pokorili s desiatou časťou svoj rekord, ale vytvorili aj jesenný rekord. Žiadny iný seriál neprekonal hranicu 600-tisíc divákov. Tento výkon sa podaril iba finále Sestričiek. Navyše tretia séria sa tešila enormnému nárastu sledovanosti. Kým prvú časť tejto série sledovalo 404-tisíc divákov, finále 609-tisíc, za desať týždňov dokázal seriál nabrať 205-tisícové publiku, čo je neuveriteľný výkon.

V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahli Sestričky jesenný ratingový rekord 11,3% a zároveň aj najvyšší trhový podiel 28,6%, pričom v čase vysielania porazili konkurenčnú programovú ponuku. Seriál Nový život zaznamenal na Jojke v rovnakej cieľovej skupine trhové podiely 11,5% a 14,0%, zábavné formáty Tak určite a Boris & Brambor si na Jednotke RTVS pripísali podiely na trhu 7,3% a 7,6%.

Sestričky si obzvlášť získali cieľovú skupinu mladých žien vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili trhový podiel až 45,6%.

Emotívne finále, ktoré poriadne otriaslo životmi štvorice sympatických zdravotných sestier, si nenechalo ujsť rekordných 609-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je absolútne najvyšší počet od štartu seriálu v septembri 2018. V rámci univerzálnej cieľovej skupiny 12+ ide zároveň o doposiaľ najsledovanejší nespravodajský program sezóny.

Počnúc tohtotýždňovým utorkom na miesto seriálu nastupuje dokumentárna reality šou Utajený šéf a predstavia sa premiérové časti českej verzie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #Utajený šéf #televízny reštart