Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rekord za rekordom! Markíze sa môže divácka žatva čoskoro skončiť

Pondelkový seriál Pán profesor s Tomášom Maštalírom naďalej potvrdzuje svoj status hitu. Markíze prináša vyššie a vyššie rekordy. To sa však skoro skončí.

26.10.2020 07:00
pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Pán profesor smeruje k svojmu záveru, na konte má ďalší rekord.
debata

Inak to nebolo ani minulý týždeň. Komediálne ladená novinka si pripísala nové maximá a prekonala tak samú seba, doterajší rekord vydržal len týždeň. Na stole sú nové vyššie čísla. Vysielanie prvej série sa nezadržateľne blíži k svojmu záveru, Markíze zostávajú v zásobe už len dve epizódy.

Začiatkom novembra sa uvoľní pondelkový slot. Očakáva sa, že do vysielania sa dostanú Susedia. Ich ôsma séria na jar dosiahla podpriemerné výsledky a je očividné, že tento formát sa trápi. Preto sa môžu televízii skončiť zlaté časy s rekordami a priestor na nádych dostane konkurencia.

Premiérová časť s názvom Filmová noc zaznamenala v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 doposiaľ druhý najvyšší a v rámci epizód odvysielaných túto jeseň rekordný rating 10,8%, a rovnako aj vôbec najvyšší trhový podiel 28,9 % od jarného štartu seriálu. Konkurenčné Inkognito na Jojke v rovnakej cieľovej skupine zaostalo s podielom na trhu 12,6% a spravodajský špeciál Druhá vlna dosiahol na Jednotke RTVS podiel na trhu 7,4%.

Pán profesor obzvlášť oslovil mladé ženy vo veku od 12 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili trhový podiel 42,8%. Táto epizóda prilákala k obrazovkám v rámci častí odvysielaných túto jeseň taktiež rekordných 460-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Medzitýždenne si tak Pán profesor získal na svoju stranu ďalších 11-tisíc divákov.

Podvečernému vysielaniu kraľoval rodinný seriál Oteckovia, v cieľovej skupine 12 – 54 zaznamenal v rámci aktuálnej sezóny doposiaľ vôbec najvyšší rating 8,8% a druhý najlepší trhový podiel 33,3%, pričom v rebríčku sledovanosti predstihol aj úplne všetky prime-time programy konkurencie.

Konkurenčná šou Moja mama varí lepšie ako tvoja na Jojke v rovnakej cieľovej skupine zaostala s trhovým podielom 10,6 %. Ďalšie osudy štvorice najobľúbenejších slovenských oteckov si vychutnalo 423-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je od začiatku jesennej série zatiaľ druhý najlepší výkon.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #seriál Pán profesor #televízny reštart