Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dôvod na radosť: Markíza má v talóne najúspešnejšiu novinku tejto jesene

Október ukazuje, že diváci sa v húfoch vracajú k televíznym obrazovkám. Najviac z toho profituje Markíza, ktorej naplno vychádza nastavenie tejto televíznej sezóny. Prechádza ňou, zatiaľ, bez jediného zaváhania alebo operatívnej programovej zmeny, čo sa o Jojke nedá povedať.

19.10.2020 07:00
pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Seriál Pán profesor každý týždeň prepisuje vlastné rekordy.
debata

Dôkazom je aj jej tohtoročná seriálová novinka Pán profesor, s Tomášom Maštalírom v hlavnej úlohe. Komediálny seriál je čoraz silnejši, dokázal „prežiť“ aj jesenné reprízy troch častí z jari a s nimi spojené nižšie hodnoty sledovanosti. Diváci si však trpezlivo počkali na premiéry, ktoré nabehli na obrazovky v druhej polovici septembra a potom sa začala naozaj úspešná cesta Pán profesora.

Minulotýždňová epizóda prelomila pomyselnú psychologickú hranicu. Premiérová časť s názvom Zákon príťažlivosti zaznamenala v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 doposiaľ druhý najvyšší a v rámci epizód odvysielaných túto jeseň rekordný rating 10%, a rovnako aj vôbec najvyšší trhový podiel 27,9% od jarného štartu seriálu.

Konkurenčné Inkognito na Jojke v rovnakej cieľovej skupine výrazne zaostalo s podielom na trhu 14,1%. Pán profesor obzvlášť oslovil mladých mužov vo veku od 12 do 24 rokov, ktorí Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili trhový podiel až 49,1%.

Seriál prilákal k obrazovkám v rámci častí odvysielaných túto jeseň taktiež rekordných 449-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Medzitýždenne si tak Pán profesor získal na svoju stranu ďalších 57-tisíc divákov. Siedma premiérová epizóda sa v pondelok, 12. októbra 2020, stala v oboch hlavných cieľových skupinách jednoznačne najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Markíza má tak vo svojej televíznej stajni najúspešnejšiu seriálovú novinku tejto sezóny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Pán profesor #televízny reštart