Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza začala svojimi seriálmi bojovať proti šikane. A Slováci nezostali chladní

Televízny líder spustil minulý týždeň obdivuhodný a najmä potrebný projekt o šikane detí na školách. Pomohla si špeciálnym časťami seriálov Oteckov a Pána profesora. Oba tituly poskočili v rebríčku sledovanosti.

12.10.2020 07:00
pán profesor, seriál pán profesor, Foto:
Seriál Pán profesor zabodoval špeciálnou epizódou o šikane.
debata

Cieľom je byť oporou pre obete šikany, ktoré sa častokrát nevedia alebo nemajú na koho obrátiť. Preto od pondelka 5. októbra 2020, spustila svoj prvý samostatný projekt s názvom „Odpíšeme ti“. Obeťou šikany sa môže stať každé dieťa bez ohľadu na svoj sociálny status, rovnako ako sa môže stať agresorom. Následne nastáva ťažká situácia, z ktorej treba vyjsť a nájsť riešenie. Častokrát nielen dieťa, ale aj dospelý nevie, ako správne zareagovať, čo urobiť.

Seriál Pán profesor, v cieľovej skupine 12 – 54 dorovnal svoj druhý najvyšší rating 9,2% a zaznamenal nadpriemerný trhový podiel 25,3%. Konkurenčné Inkognito na Jojke v rovnakej cieľovej skupine výrazne zaostalo s podielom na trhu 13,9% a spravodajský špeciál Druhá vlna dosiahol na Jednotke RTVS podiel na trhu 9,6%.

Pán profesor obzvlášť oslovil mladých mužov vo veku od 12 do 24 rokov, ktorí Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili trhový podiel až 37,8%. Šiesta premiérová epizóda s názvom Obeť prilákala k obrazovkám celkovo 392-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Rekord drží však epizóda spred dvoch týždňov, tá sa dostala na úroveň 410-tisíc divákov.

Podvečernému vysielaniu kraľoval rodinný seriál Oteckovia, v ktorom tvorcovia takisto rozohrali tému šikany. V cieľovej skupine 12 – 54 zaznamenal v rámci aktuálnej sezóny doposiaľ druhý najvyšší rating 7,5% a nadpriemerný trhový podiel 31,4%. Konkurenčná šou Moja mama varí lepšie ako tvoja na Jojke v rovnakej cieľovej skupine zaostala s trhovým podielom 9,5%.

Ďalšie osudy štvorice najobľúbenejších slovenských oteckov si vychutnalo 385-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je od začiatku jesennej série zatiaľ tretí najlepší výkon.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #šikana #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #seriál Pán profesor #televízny reštart