Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšie veľké prekvapenie tejto jesene! Medzi divákmi zabodovala táto novinka

Sledovanosť počas tejto jesene v rámci televízie JOJ je ako na horskej dráhe. To, čo sa očakávalo, že bude hit nezaujalo a niečo, čo od začiatku diváci vopred odsudzovali, tak vystrelilo nahor.

09.10.2020 07:00
uhorčík, Foto:
Uhorčík ovládol slovenské televízne obrazovky.
debata (3)

To jednoznačne prípad Zlatej masky, ktorá u nás neuspela a najnovšie sa presunula na soboty kvôli nízkej sledovanosti. Slovensko patrí k malej hŕstke krajín sveta, kde tento formát neuspel. Jojka nasadila pred Zlatú masku nový seriál Uhorčík, ktorý ešte pred premiérou vzbudil medzi, ešte vtedy, potenciálnymi divákmi veľkú vlnu kritiky. Bláznivá groteska o legendárnych zbojníkoch, ktorým nie je nič sväté a uťahujú si zo všetkého a všetkých napokon poriadne zamiešala kartami.

Najmä pre Jojku úspech prvej časti je vyslobodením, keďže mnohé jej večerné formáty počas septembra sa stretávali s nižšou sledovanosťou, ako produkovali počas jari alebo minuloročnej jesene.

Príbehy zbojníckej družiny si pozrelo spolu 461-tisíc divákov. Novinka dosiahla sledovanosť 9,9% a podiel 22,7%. S týmto výsledkom sa seriál stal najsledovanejším programom soboty.

Najsilnejšou cieľovou skupinou seriálu boli v sobotu ženy vo veku 35 – 44 rokov (sledovanosť 15,2%, podiel 32,8%) a ženy vo veku 45 – 54 rokov (sledovanosť 15,2%, podiel 28,1%). Diváci boli zvedaví aj na Zbojnícke recepty, ktoré televízia JOJ odvysielala hneď po premiére seriálu. Tento netradičný formát zaznamenal sledovanosť 8,4% a podiel 19,4%.

V komerčnej cieľovke 12 – 54 Uhorčík získal 9,1% sledovanosť s trhovým podielom 26,1%. Ide o najvyššie číslo spomedzi všetkých jesenných noviniek. Nový seriál pre Jojku bol druhým veľkým úspechom. Ešte vyššiu sledovanosť mala iba prvá epizóda Zlatej masky, ktorú začiatkom septembra sledovalo celkovo 508-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Uhorčík #Zlatá maska #televízny reštart