Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Opäť rovnaký scenár! Markizáckym Sestričkám znova stúpa sledovanosť

Markíza môže byť spokojná aj s výkonom tretej série svojej lekárskej drámy. Znova im začína stúpať krivka sledovanosti. No oproti minulému roku ich výkon je slabší.

06.10.2020 07:00
sestričky, Foto:
Tretia séria Sestričiek sa začína vzmáhať a výraznejšie naberať divákov.
debata

Sestričky boli charakteristické tým, že im celkové publikum nekleslo pod hranicu 400-tisíc divákov. Počas aktuálnej tretej série to už bol štandard, že pod ňu pravidelne padali. Aj napriek tomu, Markíza dokázala byť jednotkou na trhu a s prehľadom porážala konkurenčný Nový život na Jojke. Niečo podobné sa dialo aj počas minuloročnej jesene, keď s príchodom druhej polovice druhej série Sestričkám narástli krídla a za pár týždňov dokázala nabrať až 150-tisíc divákov.

Od toho má tretia séria ešte ďaleko, avšak ostatná epizóda vysielaná počas minulého utorka výraznejšie zamiešala kartami a naznačila možný trend nárastu sledovanosti do nasledujúcich týždňov. A opäť sa to deje v čase, keď aktuálna sezóna je vo svojej polovici.

Piata časť zaznamenala doposiaľ najlepšie výsledky sledovanosti v rámci aktuálnej 3. série. Obľúbený seriál z nemocničného prostredia sa v utorok, 29. septembra 2020, stal v oboch hlavných cieľových skupinách najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla 5. premiérová epizóda Sestričiek v rámci aktuálnej sezóny rekordný rating 8,7% a rovnako aj najvyšší trhový podiel 24,3%. Konkurenčný seriál Nový život na Jojke v rovnakej cieľovej skupine zaostal s podielom na trhu iba 9,6 %.

Ďalšie osudy štvorice zdravotných sestier a ich pacientov si nenechalo ujsť celkovo 465-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, čo je taktiež najvyšší počet od začiatku aktuálnej série a medzitýždenný nárast o 49-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #televízny reštart